Βουλή: Τροπολογία με κόστος 180 χιλ.ευρώ στο «παρά πέντε» της ψηφοφορίας! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Βουλή: Τροπολογία με κόστος 180 χιλ.ευρώ στο «παρά πέντε» της ψηφοφορίας!

  • Κόστος που, σύμφωνα με υπολογισμούς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ανέρχεται ετησίως στις 180 χιλιάδες ευρώ, συνεπάγεται τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα το απόγευμα από το συγκεκριμένο Υπουργείο στη Βουλή, στο «παρά πέντε» της ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου στο οποίο συμπεριελήφθη! 

Η εν λόγω εξώφθαλμα εκπρόθεσμη τροπολογία αφορά το κόστος διανυκτέρευσης σε...εργαζομένους στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών.
Ωρα κατάθεσης: 17.05 απόγευμα Δευτέρας. Η συζήτηση στην Ολομέλεια άρχισε το μεσημέρι (13.00), ενώ το νομοσχέδιο ψηφίστηκε τελικώς στις 7 μμ.

Ηταν η ένατη τροπολογία που επιχειρήθηκε να ενταχθεί στο σχέδιο νόμου «Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του ΠΔ 148/2009 και άλλες διατάξεις», γεγονός το οποίο προκάλεσε μεταξύ άλλων και την (νέα εκ μέρους της αντιπολίτευσης) διαμαρτυρία, αυτή τη φορά της βουλευτού της ΝΔ κυρίας Νίκης Κεραμέως. Μάλιστα, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε και το γεγονός ότι κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής, υπουργοί δεν προσήλθαν στην αίθουσα της Ολομέλειας προκειμένου να υποστηρίξουν τις τροπολογίες τους, αναφερόμενη συγκεκριμένα στον υπουργό Παιδείας.

Ο κ. Ν. Φίλης είχε δύο τροπολογίες στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο: η μία για «ρύθμιση θεμάτων λειτουργίας συλλογικών οργάνων, προσωπικού καλλιτεχνικών σχολείων και επαγγελματικής εκπαίδευσης», και άλλη για την «εξασφάλιση πιστώσεων για απασχόληση εκπαιδευτικών». Η πρώτη εξ αυτών, εκτός από προφανώς άσχετη με το νομοσχέδιο, χαρακτηρίστηκε από τις υπηρεσίες της Βουλής και εκπρόθεσμος.
Bookmark and Share