Σφαγή σε ίδρυμα στην Ιαπωνία: 26χρονος σκότωσε με μαχαίρι 19 άτομα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Σφαγή σε ίδρυμα στην Ιαπωνία: 26χρονος σκότωσε με μαχαίρι 19 άτομα.

http://greece-salonika.blogspot.com/

  • Επίθεση με μαχαίρι πραγματοποίησε πρώην υπάλληλος σε κέντρο για άτομα με αναπηρίες στην Ιαπωνία σκοτώνοντας 19 άτομα και τραυματίζοντας 25.


Η αστυνομία στην.. Σαγκαμιχάρα, της περιφέρειας Καναγκάουα, περίπου 40 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τόκιο, συνέλαβε τον 26χρονο Σατόσι Ουεμάτσου, ανέφεραν τα ιαπωνικά ΜΜΕ.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Ο Σατόσι Ουεματσού έσπασε το τζάμι ενός παραθύρου και μπήκε στο κτίριο. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, πριν ξεκινήσει το μακάβριο έργο του έδεσε τα μέλη του προσωπικού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, ο δράστης είπε στην αστυνομία: «Θέλω να απαλλάξω τον κόσμο αυτό από τους ανάπηρους».

«Κρατούσε κουζινομάχαιρα και άλλα μαχαίρια βουτηγμένα στο αίμα» είπε εκπρόσωπος της περιφέρειας της Καναγκάουα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Τα θύματα είναι 9 άνδρες και 10 γυναίκες, ηλικίας 18 έως 70 ετών. Οι 25 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 20 φέρουν βαριά τραύματα, έχουν μεταφερθεί σε έξι διαφορετικά νοσοκομεία. Από τα 19 άτομα που πέθαναν, τα τέσσερα έπαθαν ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου της κυβέρνησης, τα 19 θύματα είχαν κοιμηθεί την ώρα που δέχτηκαν την επίθεση του άντρα με το μαχαίρι.

Η σφαγή έγινε σε μία ορεινή τοποθεσία της πόλης Σαγκαμιχάρα, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από την ιαπωνική πρωτεύουσα.

Ο δράστης εργαζόταν μέχρι πρόσφατα στο κέντρο αυτό, από το οποίο έφυγε τον Φεβρουάριο για αδιευκρίνιστους λόγους. Είχε απολυθεί και ήταν οργισμένος από το γεγονός αυτό, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Οι γείτονές του δεν έκρυψαν την έκπληξή τους. «Είναι χαμογελαστός και μας χαιρετάει πάντα. Φαινόταν καλό παιδί». σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK , μελετούσε για να γίνει δάσκαλος.

Το κέντρο έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας μέχρι και 150 ατόμων.

«Πρόκειται για ένα περιστατικό που προκαλεί πραγματικό σοκ, καθώς τα θύματα είναι αθώοι άνθρωποι» δήλωσε ο Γιοσιχίντε Σούγκα αξιωματούχος της ιαπωνικής κυβέρνησης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο.

Τέτοιοι μαζικοί φόνοι σπανίζουν στην Ιαπωνία. Το πιο πρόσφατο επεισόδιο διαδραματίστηκε το 2001, όταν οκτώ παιδιά μαχαιρώθηκαν στο σχολείο τους από έναν πρώην επιστάτη.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την εκδήλωση τέτοιας βίας. Το γεγονός ότι η επίθεση έγινε σε κέντρο ατόμων με αναπηρίες την καθιστά ακόμη πιο αποτρόπαιη και παράλογη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
Bookmark and Share