Εκ νέου αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων χρυσού το α’ 6μηνο 2016, εν μέσω αβεβαιότητας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

Εκ νέου αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων χρυσού το α’ 6μηνο 2016, εν μέσω αβεβαιότητας

  • Εκ νέου αύξηση σημείωσαν τα παγκόσμια αποθέματα χρυσού τους πρώτους 6 μήνες του 2016, καθώς οι επενδυτές ένιωσαν την ανάγκη για ένα πιο ασφαλές «καταφύγιο», εν μέσω αβέβαιων οικονομικά καιρών.

Ειδικότερα... σύμφωνα με τις μελέτες του Bloomberg, τα περιουσιακά στοιχεία χρυσού σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασαν τους 1.959,1 τόνους την περασμένη Παρασκευή (1/7), από 1.458,1 που ήταν στις 6 Ιανουαρίου.
Πρόκειται για μία αύξηση περίπου 500 μετρικών τόνων, η οποία διαμορφώθηκε κυρίως μετά τις 23 Ιουνίου, οπότε και οι Βρετανοί αποφάσισαν να αποσχιστούν από την Ε.Ε.
Τα παραπάνω μεταφράζονται σε αύξηση περίπου +30%, αποδεικνύοντας έτσι μία επίδοση ρεκόρ για χρονικό διάστημα 6μηνου.
Αν και το Brexit αποτελεί την κύρια πηγή αβεβαιότητας, υπάρχουν και μία σειρά από άλλα θέματα που προκαλούν την ανησυχία των επενδυτών, όπως η παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση κλπ.
Επίσης, ιδιαίτερα θετικά στην ζήτηση χρυσού συνέβαλε και το καθεστώς αρνητικών επιτοκίων που υπάρχει σε αρκετές χώρες, όπως και η μη εκ νέου αύξηση των επιτοκίων, προς το παρόν, από την Federal Reserve, που θα ενίσχυε τον «αντίπαλο» του πολύτιμου μετάλλου, το αμερικανικό δολάριο.
Bookmark and Share