Γιατί αυτή η βρετανική πόλη γέμισε με...μπλε ανθρώπους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Γιατί αυτή η βρετανική πόλη γέμισε με...μπλε ανθρώπους


  • Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 3200 άνθρωποι από όλο το κόσμο συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης του Hull του Ανατολικού Yorkshire, για να φωτογραφηθούν από το φακό του Spencer Tunick, αναφέρει δημοσίευμα του Βρετανικού Guardian.


Ο... αμερικανός φωτογράφος επιστρατεύτηκε για να δημιουργήσει μια ιδιαίτερη εικόνα της πόλης η οποία αναμένεται να ανακηρυχτεί η βρετανική πόλη πολιτισμού για το 2017.

Ο Tunick μέσα από αυτή τη φωτογράφιση ήθελε να δείξει την ναυτική ιστορία της πόλης και τη στενή σχέση των κατοίκων της με τη θάλασσα.

Ο Tunick ήθελε να μεταφέρει τα χρώματα του ωκεανού πάνω στο ανθρώπινο κορμί και για το λόγο αυτό, οι γυμνοί συμμετέχοντες είχαν μπλε body painting. Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο έργο του Tunick ήταν η ηλικία καθώς οι εθελοντές έπρεπε να είναι άνω των 18. Το φύλο, η εθνικότητα και ο σωματότυπος των συμμετεχόντων δεν έπαιζαν καμία σημασία.

«Με ενδιαφέρει η ιστορία της πόλης, η θέση της ως ναυτικό κέντρο και η ιστορική σχέση της με την θάλασσα» δήλωσε ο φωτογράφος, και συνέχισε: «Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι ορισμένες περιοχές όπου σήμερα βρίσκονται δρόμοι και πάρκα παλαιότερα υπήρχε θάλασσα. Για να το αποτυπώσω αυτό σκοπεύω να χρησιμοποιήσω μπλε ανθρώπους που θα δείξουν ότι ένα "κύμα" ανθρωπιάς να πλημμυρίζει το επαρχιακό τοπίο».

Στις περισσότερες φωτογραφίες ποζάρουν πολίτες της περιοχής, που φάνηκαν να διασκεδάζουν ιδιαίτερα με την καλλιτεχνική πινελιά που έβαλε ο φωτογράφος σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στο παρελθόν ο Tunick που έχει φωτογραφήσει αντίστοιχα πρότζεκτ στην όπερα του Σίδνεϊ, στην Place des Arts στο Μόντρεαλ, σε παγετώνες στο β. ημισφαίριο και σε κεντρικά σημεία μητροπόλεων του πλανήτη.
Bookmark and Share