Παραιτείται ο πρόεδρος της Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Παραιτείται ο πρόεδρος της Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας!


  • Την απόφασή του να αποχωρήσει από την διοικητική πυραμίδα της Τράπεζας Πειραιώς γνωστοποίησε σε στενούς του συνεργάτες ο πρόεδρος και δημιουργός του ομίλου κ. Μιχάλης Σάλλας.


Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίς το πρωί συνεκλήθη έκτακτο Δ.Σ. της τράπεζας που θα...  πραγματοποιηθεί στις 15.00 και ο κ. Σάλλας θα υποβάλλει την παραίτησή του τονίζοντας την απόφασή του να διευκολύνει την ριζική ανασυγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου.

Η αποχώρηση του Μιχάλη Σάλλα από τον Όμιλο Πειραιώς σηματοδοτεί το τέλος εποχής της γενιάς που συγκρότησε και ηγήθηκε της ανάπτυξης και επιθετικής επέκτασης των εγχώριων τραπεζών μετά την σταδιακή απευλευθέρωση του τραπεζικού συστήματος από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το 1991 η τότε κυβέρνηση προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς την οποία απέκτησε ομάδα επενδυτών με επικεφαλής τον κ. Σάλλα.

Κατά την εικοσαετία 1990 – 2010 ο όμιλος αναπτύχθηκε με πολύ ισχυρούς ρυθμούς ενώ απορρόφησε δεκάδες τράπεζες μεταξύ αυτών την Τράπεζα Μακεδονίας-Θράκης, την ΕΤΒΑ. Μετά το ξέσπασμα της κρίσης πρωταγωνίστησε και στο νέο κύκλο αναδιάρθρωσης, αποτέλεσμα της κρίσης, με την απορρόφηση της Αγροτικής Τράπεζας, της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου, της Ελληνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου.
Bookmark and Share