Ο "εγκέφαλος" της απόπειρας είχε υπηρετήσει στο Ισραήλ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ο "εγκέφαλος" της απόπειρας είχε υπηρετήσει στο Ισραήλ.

  • Ο Akin Ozturk, που κατηγορείται ως “εγκέφαλος” της απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία, είχε υπηρετήσει στην τουρκική πρεσβεία στο Τελ Αβίβ τη δεκαετία του 90, πριν προαχθεί σε αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας αναφέρουν πηγές που επικαλείται το Telesur.


Σύμφωνα με το ισραηλινό Ynet, ο...  Οζτούρκ ήταν επιτετραμένος της πρεσβείας από το 1996 ως το 1998.

Παραιτήθηκε από αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας το 2015 και έκτοτε συμμετέχει στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τουρκίας.

Σημειώνεται πως για την απόπειρα ο τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον πολιτικό του αντίπαλο Φετουλά Γκιουλέν, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, ωστόσο ο Γκιουλέν υποστηρίζει πως την απόπειρα “έστησε” ο ίδιος ο Ερντογάν για να ενισχύσει το γόητρο και την θέση του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Telesur, ένα από τα σενάρια – γιατί μόνο τέτοια μπορεί να υπάρξουν αυτή τη στιγμή – είναι πως αξιωματούχοι μέσα στον στρατό που πρόσκεινται στον Γκιουλέν, ίσως κινητοποιήθηκαν για να σώσουν τους εαυτούς τους, από νέα “εκκαθάριση” στις ένοπλες δυνάμεις που θα γινόταν την 1η Αυγούστου.

Η Daily Sabah είχε γράψει πως αναμενόταν απόφαση για “πάνω από 1.000 στρατιωτικούς που θεωρείται πως έχουν σχέσεις με τον Γκιουλέν και κατηγορούνται για κατασκοπεία”.
Bookmark and Share