Αλεξιάδης: Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα εξαρτηθούν από τις φορολογικές δηλώσεις. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Αλεξιάδης: Οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα εξαρτηθούν από τις φορολογικές δηλώσεις.

  •  Οι ...χρησμοί της Πυθίας, συνεχίζονται.

Σε νέες διευκρινίσεις σχετικά με τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, μετά το «αλαλούμ» των... τελευταίων ημερών.
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89», ο κ. Αλεξιάδης επισήμανε ότι «οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ θα εξαρτηθούν από το πότε θα τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις και θα “τρέξει” η εκκαθάρισή του».
«Δεν είναι θέμα απόφασης» έσπευσε να σημειώσει και υπενθύμισε ότι βάσει της νομοθεσίας, η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του έτους.
Όσον αφορά τους οφειλέτες του δημοσίου, ο αναπληρωτής υπουργός ξεκαθάρισε ότι οι οφειλές δεν γίνεται να διαγραφούν και σημείωσε ότι το δημόσιο δεν μπορεί να παραιτηθεί από την είσπραξη ούτε ενός ευρώ. «Εμείς διεκδικούμε αυτά τα χρήματα» πρόσθεσε, αναγνωρίζοντας ωστόσο, ότι «η εισπραξιμότητα από παλιά χρέη δεν είναι αυτή που θα θέλαμε».
Αναφερόμενος στην ανάρτηση των ονομάτων των μεγαλοοφειλετών, ο κ. Αλεξιάδης κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χορηγήσει φορολογική αμνηστία σε κανέναν.
«Δίνουμε μία τελευταία ευκαιρία σε όλους αυτούς που έχουν χρήματα είτε στο εξωτερικό είτε στο σεντούκι να τα νομιμοποιήσουν. Αμέσως μετά έρχεται το περιουσιολόγιο, η διασταύρωση τραπεζικών λογαριασμών, οι λίστες, ενώ από 1η Ιανουαρίου του 2017 τίθεται σε ισχύ και η διακρατική συμφωνία FATCA και μία σειρά από άλλα πράγματα» κατέληξε, σχετικά.
Bookmark and Share