Τρεις γάλλοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη Λιβύη. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Τρεις γάλλοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη Λιβύη.

  • Τρεις γάλλοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη Λιβύη, δήλωσε την Τετάρτη  ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά την παρουσία Γάλλων στρατιωτών στη χώρα αυτή.

«Ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν εκφράζει τη λύπη του για την... απώλεια τριών Γάλλων υπαξιωματικών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας στη Λιβύη», αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Γαλλικό υπουργείο Άμυνας, στην οποία δεν διευκρινίζει περαιτέρω.

Ο υπουργός «χαιρετίζει το θάρρος και την αυταπάρνηση αυτών των στρατιωτικών που βρίσκονταν στην υπηρεσία της Γαλλίας και έφερναν εις πέρας καθημερινά επικίνδυνες αποστολές κατά της τρομοκρατίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο υπουργός εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους συγγενείς των τριών στρατιωτικών και "τους διαβεβαιώνει για την αναγνώριση του Έθνους", καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Γαλλία έχει παραδεχθεί μέχρι σήμερα ότι στρατιωτικά της αεροσκάφη πραγματοποιούν αναγνωριστικές πτήσεις στη χώρα αυτή για την συλλογή πληροφοριών. Ωστόσο ποτέ δεν έχει επιβεβαιώσει την παρουσία ειδικών δυνάμεών της στη Λιβύη, στην οποία έχει αναφερθεί κυρίως η εφημερίδα Le Monde.
Bookmark and Share