Εξηγήσεις ζητά η Ρωσία για τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια στην Ανατολική Ευρώπη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

Εξηγήσεις ζητά η Ρωσία για τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια στην Ανατολική Ευρώπη


  • Το ΝΑΤΟ εστιάζει σε μία «ανύπαρκτη απειλή από την Ανατολή» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μετά τη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στη Βαρσοβία, τονίζοντας ότι η Μόσχα θα ζητήσει εξηγήσεις για τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ - Ρωσίας στις 13 Ιουλίου.

Η Ρωσία θα επιδιώξει επίσης...εξηγήσεις από το ΝΑΤΟ για το φινλανδικό σχέδιο βελτίωσης της αεράμυνας πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Στη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας αποφασίστηκε να αναπτυχθούν πολυεθνικές δυνάμεις στα κράτη της Βαλτικής και στην Πολωνία για την αποτροπή οποιασδήποτε επιθετικής ενέργειας της Ρωσίας. Οι ηγέτες ανέθεσαν στους απεσταλμένους τους να εξηγήσουν στη Μόσχα το σκεπτικό των κινήσεων αυτών την επόμενη εβδομάδα.

Συνολικά, τέσσερα τάγματα, που θα αποτελούνται από 3.000 έως 4.000 στρατιώτες, θα μετακινηθούν στη βορειοανατολική Ευρώπη, όπου θα βρίσκονται σε μόνιμη βάση, με στόχο να «υπερασπιστούν» τα κράτη της ανατολικής Ευρώπης από τυχόν επιθετικότητα της Ρωσίας.

«Αυτά τα τάγματα θα είναι ισχυρά και θα είναι πολυεθνικά. Καθιστούν σαφές ότι μια επίθεση εναντίον ενός (κράτους) συμμάχου θα θεωρηθεί επίθεση εναντίον της συμμαχίας στο σύνολό της» τόνισε ο ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Bookmark and Share