Πανελλαδικές: Βάσεις δύο ταχυτήτων. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Πανελλαδικές: Βάσεις δύο ταχυτήτων.

  • Βάσεις δύο ταχυτήτων αναμένεται να διαμορφωθούν εφέτος, όπως αποδεικνύεται από τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης του συνόλου μορίων με το νέο εξεταστικό σύστημα Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.

Τουλάχιστον 18.700 μόρια θα χρειαστούν εφέτος για... το "ξεκλείδωμα" της τελευταίας σε βάσεις Ιατρικής Σχολής, ενώ στις Νομικές Σχολές η είσοδος θα απαιτεί τουλάχιστον 17.500 μόρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αναμένεται βουτιά βάσεων στις παιδαγωγικές σχολές, πτώση στις Οικονομικές, εκπλήξεις στις Πολυτεχνικές, άνοδος στις Ιατρικές και αυξομοιώσεις στις Νομικές και Φιλολογικές σχολές.

Ένας στους πέντε υποψηφίους των εφετινών πανελλαδικών, δεν κατάφερε να πιάσει ούτε 7.000 μόρια (με άριστα τα 20.000). Συγκεκριμένα, από τους 100.005 υποψηφίους όλων των ομάδων προσανατολισμού και επιστημονικών πεδίων, 19.863 δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 7.000 μόρια. Αντίθετα, οι αριστούχοι με πάνω από 19.500 μόρια ήταν μόλις 55 άτομα. Ακόμη, επιβεβαιώνεται και η πρόβλεψη για μεγάλη κάθοδο των βάσεων στις παιδαγωγικές σχολές του 4ου πεδίου Επιστημών της Εκπαίδευσης και, λιγότερο, στις Οικονομικές σχολές.
Bookmark and Share