Η "θανάσιμη" απειλή για τις ελληνικές τράπεζες. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Η "θανάσιμη" απειλή για τις ελληνικές τράπεζες.

  • Εμαθαν ότι είμαστε... προτεκτοράτο και "πλάκωσε" και ο Ενιαίος Μηχανισμός Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θα λέγαμε παραφράζοντας το γνωστό σόκιν και ρατσιστικό ανέκδοτο.


Οι... χαρτογιακάδες της Φρανκφούρτης φαίνεται πως έχουν τελείως εκτροχιαστεί και με περίσσιο θράσος στέλνουν τελεσίγραφα και ζητούν τα υψηλόβαθμα στελέχη των ελληνικών τραπεζών να είναι αλλοδαποί.

Το κάνουν με επιστολή της οποία το ύφος και το περιεχόμενο προκαλεί οργή. Είναι υποτιμητικό όχι μόνο για τους Ελληνες τραπεζίτες, αλλά και για τη χώρα συνολικά. Και τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, γιατί οι εφέντες της Φρανκφούρτης απαιτούν με ιταμό τρόπο, να παραβιαστεί ο νόμος που ισχύει στη χώρα μας.

Αλλά δεν σταματούν εδώ. Ζητούν να παραβιαστούν βασικές και θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αν αυτό δεν αποτελεί απύθμενο θράσος, τότε οι λέξεις έχασαν την αξία τους.

Η κυβέρνηση, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, οι τράπεζες, αλλά και όλα τα κόμματα οφείλουν να αντιδράσουν στη νέα πρόκληση, στη νέα απειλή για τη χώρα μας, που δεν είναι άλλη από τον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος και τον έλεγχό του από δυνάμεις ξένες προς τη χώρα, δυνάμεις που θα υπηρετούν αλλότρια συμφέροντα από την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, τη δανειοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων, νοικοκυριών και γενικώς της οικονομίας.

Και για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, η ιστορία στην Ελλάδα δείχνει πως οι ξένοι δεν έχουν ιδέα από τις τραπεζικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και αυτό το αποδεικνύει με απόλυτο τρόπο η αποτυχία όλων των ξένων τραπεζών, πραγματικών κολοσσών σε σύγκριση με τις ελληνικές, να καθιερωθούν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν μεγάλες δικές τους τράπεζες.

Η ίδια εμπειρία αποδεικνύει πως τα στελέχη τους δεν κατάφεραν να ανταγωνιστούν τους Ελληνες, οι οποίοι τώρα από τους χαρτογιακάδες της Φρανκφούρτης θεωρούνται μη ικανοί να διοικήσουν τις ελληνικές τράπεζες, ακόμα και έναντι Πολωνών, Ούγγρων και λοιπών Ανατολικοευρωπαίων που μέχρι πριν από λίγα χρόνια είχαν άγρια μεσάνυχτα από το τι σημαίνει σύγχρονη τράπεζα.

Και για μην ξεχνιόμαστε. Την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν την έκανε ούτε η ΕΚΤ, ούτε η Κομισιόν, ούτε κάποιος άλλος ξένος. Την έκανε ο ελληνικός λαός ο οποίος καλείται να σηκώσει και αυτό το βάρος.


Toυ κ.Θ.Λυρτσογιάννη
Bookmark and Share