Ένοπλοι ανατίναξαν δεξαμενή πετρελαίου στο βόρειο Ιράκ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ένοπλοι ανατίναξαν δεξαμενή πετρελαίου στο βόρειο Ιράκ

  • Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε προηγηθεί η εισβολή ενόπλων βομβιστών στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου ΑΒ2, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι.

Μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο βόρειο Ιράκ και πυροδότησε εκρηκτικά...ανατινάζοντας μια δεξαμενή αποθήκευσης πετρελαίου, ανέφεραν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα και οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζονται.

Η επίθεση στον πετρελαϊκό σταθμό Μπάι Χάσαν, που απέχει 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Κιρκούκ, είναι η δεύτερη που σημειώνεται μέσα σε λίγες ώρες στην περιοχή. Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε προηγηθεί η εισβολή ενόπλων βομβιστών στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου ΑΒ2, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί αν οι δυνάμεις ασφαλείας κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο του σταθμού συμπίεσης φυσικού αερίου.

Για την ώρα, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αλλά, στο πρόσφατο παρελθόν, οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους είχαν βάλει στο στόχαστρο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της περιοχής
Bookmark and Share