Μητσοτάκης: Σειρά επαφών σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Ισραήλ για προσέλκυση επενδύσεων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Μητσοτάκης: Σειρά επαφών σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Ισραήλ για προσέλκυση επενδύσεων

  • Διήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο για επαφές με οικονομικούς παράγοντες της βρετανικής πρωτεύουσα, που στόχο έχει να υπογραμμίσουν την έμφαση που δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στη διεθνή αξιοπιστία της χώρας, πραγματοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ταξίδι ήταν.. προγραμματισμένο από καιρό και απέκτησε άλλη διάσταση μετά την πρόσφατη απόφαση των Βρετανών να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αρχικά, μάλιστα, το πρόγραμμα περιλάμβανε και συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, η οποία, όμως, υπό το φως των εξελίξεων που προκάλεσε το Brexit ακυρώθηκε.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει επαφές με ομάδα επενδυτών, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις και να τους αναπτύξει τις προγραμματικές κατευθύνσεις του κόμματός του για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων που θα έχει κεντρική θέση στο Κυβερνητικό Πρόγραμμα το οποίο ετοιμάζεται πυρετωδώς θα ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην επιστροφή από το Λονδίνο ο πρόεδρος της ΝΔ θα κάνει στάση στη Φρανκφούρτη, την έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, για να συζητήσει με τον διοικητή της Μάριο Ντράγκι για το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα. Η θέση του κ. Μητσοτάκη, όπως την έχει εκφράσει πολλάκις το τελευταίο διάστημα, εντός και εκτός Ελλάδος, είναι ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει» λόγω των υφεσιακών μέτρων που επέλεξε να λάβει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και κυρίως το βαρύ φορολογικό πακέτο με το οποίο επιβάρυνε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ έχει υπολογίσει ότι για να γίνει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και να υποχωρήσει η ανεργία χρειάζεται την επόμενη πενταετία η Ελλάδα ιδιωτικές επενδύσεις 100 δισ. ευρώ ώστε να δημιουργούνται 120 χιλιάδες θέσεις ετησίως. Για να συμβεί αυτό, όμως, απαιτούνται από μεν την ελληνική πλευρά ένα γενναίο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και μείωσης της φορολογίας από δε τους εταίρους της χώρας συμφωνία να μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος για τα επόμενα χρόνια από το 3,5% στο 2%.

Ο επόμενος σταθμός των πυκνών διεθνών επαφών που επιδιώκει να έχει ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι το Ισραήλ, όπου από το προσεχές Σάββατο θα ξεκινήσει τριήμερη επίσκεψη με συναντήσεις και συζητήσεις για οικονομικά, αλλά και ευρύτερα θέματα με πολιτικής και γεωστρατηγικής σημασίας
Bookmark and Share