Σοκ στην Ιταλία από θανάσιμο ξυλοδαρμό πρόσφυγα στη μέση του δρόμου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Σοκ στην Ιταλία από θανάσιμο ξυλοδαρμό πρόσφυγα στη μέση του δρόμου

  • Στην κορυφή των πρωτοσέλιδων των ιταλικών εφημερίδων βρίσκεται θανατηφόρο κρούσμα ρατσιστικής βίας στο Φέρμο (κοντά στην Ανκόνα) με θύμα έναν 36χρονο Νιγηριανό που είχε ζητήσει άσυλο.


Το ζήτημα έχει πάρει τέτοια έκταση που..  στην πόλη μετέβη ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, ενώ ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι καταδίκασε «το μίσος, το ρατσισμό και τη βία».

Ο 36χρονος Εμμανουέλ Κίντι Ναμντί, γεννημένος στη Νιγηρία, περπατούσε σε κεντρικό δρόμο του Φέρμο το απόγευμα της Τρίτης μαζί με τη σύζυγό του. Σε κάποια στιγμή, ένας παριστάμενος φαίνεται ότι επιτέθηκε φραστικά στη σύζυγο του Ναμντί με ρατσιστικό σχόλιο και εκείνος του ζήτησε το λόγο.

Στον καβγά που ξεκίνησε φαίνεται, όπως μεταδίδει το ιταλικό Ansa, πως χρησιμοποιήθηκε ως «όπλο» ένας στύλος πινακίδας της τροχαίας με τον οποίο ο 36χρονος χτυπήθηκε στο κεφάλι. Έμεινε αναίσθητος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έχοντας πέσει σε κώμα. Ο Ναμντί εξέπνευσε τελικά το βράδυ της Τετάρτης.

Σε βάρος του θεωρούμενου δράστη, ενός 35χρονου γνωστού στις τοπικές Αρχές για χουλιγκανισμό, έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη και έχει αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Η υπόθεση έχει πάρει τέτοια έκταση στην Ιταλία που ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο πρόκειται να προεδρεύσει την Πέμπτη στη συνεδρίαση των τοπικών αρχών για τη δημόσια τάξη.

Η συνεδρίαση εκείνη είχε διοργανωθεί με φόντο επιθέσεις με γκαζάκια εναντίον εκκλησιών που βοηθούσαν πρόσφυγες, μετανάστες ή άλλες ευπαθείς ομάδες. Ο δραστήριος σε οργανώσεις υποστήριξης ιερέας ντον Βινίτσιο Αλμπανέζι εκτίμησε πως ο δράστης της επίθεσης στον Ναμντί «προέρεχεται από τους ίδιους κύκλους» όσων είχαν στήσει τις επιθέσεις στις εκκλησίες.

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ανέφερε σε μήνυμά του την Τετάρτη πως η ιταλική κυβέρνηση, διά του υπουργού Εσωτερικών, θα είναι στο Φέρμο «δίπλα στις τοπικές οργανώσεις για να τιμηθεί η μνήμη του Εμμανουέλ, εναντίον του μίσους, του ρατσισμού και της βίας».
Bookmark and Share