Αυτές είναι οι πιο περιζήτητες περιοχές της Αθήνας για αγορά ακίνητων - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Αυτές είναι οι πιο περιζήτητες περιοχές της Αθήνας για αγορά ακίνητων

  • Από ξένους και Έλληνες.

Ρεύμα ενδιαφερόμενων για μικρά και παλαιά διαμερίσματα στο.. ιστορικό κέντρο της Αθήνας φαίνεται να δημιουργείται το τελευταίο διάστημα, με περιοχές όπως το Γκάζι, το Μεταξουργείο, το Κουκάκι, την Πλάκα,μ τον Κεραμεικό και το Θησείο, μεταξύ άλλων, να αποτελούν πόλο έλξης για υποψήφιους ξένους, αλλά και Έλληνες αγοραστές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, οι κατοικίες στις παραπάνω συνοικίες που κυμαίνονται σε κόστος από 20.000 έως 100.000 ευρώ αναμένεται να προσελκύσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αγοραστών το επόμενο διάστημα κυρίως γα επενδυτικούς σκοπούς (πχ. Ανακαίνιση και ενοικίαση σε τουρίστες μέσω πχ της AirBnB).
Αυξημένο ενδιαφέρον, πάντως, παρατηρείται και για πολυτελείς κατοικίες στα βόρεια και νότια προάστια. Σε αυτά στοχεύσουν κυρίως ξένοι που ψάχνουν για μια δεύτερη κατοικία

Σε ό,τι αφορά την πορεία των τιμών των ακινήτων, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η εταιρεία Algean Property προβλέπει περαιτέρω πτώση κατά 4% για το 2016 και νέα πτώση 2% για το 2017. Ωστόσο, εκτιμάται ότι σταδιακά η κτηματαγορά θα αρχίσει να σταθεροποιείται ιδίως μετά την αποκατάσταση της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας. Οι τιμές κατά τη διάρκεια του 2015 έμειναν σταθερές κατά κύριο λόγο τόσο στο κέντρο, όσο και στα ακριβά προάστια. Όπως σημειώνεται, πάντως, στις λιγότερο ακριβέ ς;περιοχές της Αθήνας δεν προβλέπεται ανάκαμψη τιμών για τουλάχιστον μια δεκαετία.
Bookmark and Share