Ντεμπούτο στο Αμστερνταμ για τον ΠΑΟΚ. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ντεμπούτο στο Αμστερνταμ για τον ΠΑΟΚ.

  • Στην Αρένα του Αμστερνταμ, απέναντι στον Αγιαξ, όπως και έξι χρόνια πριν, ο ΠΑΟΚ ξεκινάει σήμερα (21.45) επίσημα την αγωνιστική χρονιά του, επιδιώκοντας να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα για τον.. ΠΑΟΚ είναι ο Βλάνταν Ιβιτς, που ως παίκτης είχε σκοράρει πριν από έξι χρόνια στο ίδιο γήπεδο (1-1), αλλά είχε χάσει πέναλτι στον επαναληπτικό (3-3) της Τούμπας. Σήμερα κάνει το ντεμπούτο του σε επίσημο αγώνα ως πρώτος προπονητής.

Ο Σέρβος τεχνικός υποστήριξε χθες στη συνέντευξη Τύπου: «Είναι τελείως διαφορετικό παιχνίδι και άλλες οι δύο ομάδες τώρα σε σχέση με τότε. Δεν το βλέπω έτσι. Εμείς βλέπουμε ξεχωριστά αυτό το ματς, δεν μας χρωστά κάτι η τύχη ή χρωστάμε εμείς κάτι στον Αγιαξ. Ακόμη και αν είχαμε περάσει το 2010 τον Αγιαξ, πάλι το ίδιο θα έλεγα και σήμερα, είναι άλλοι αγώνες και άλλες ομάδες. Δεν αισθάνομαι ότι μου χρωστά κάποιος κάτι. Για να κερδίσεις κάτι, πρέπει να δουλέψεις εσύ και να μοχθήσεις. Μόνο εσύ μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου».

Για την ετοιμότητα της ομάδας του απέναντι σε έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο όπως ο Αγιαξ σχολίασε: «Πιστεύω ότι πήγε καλά το κομμάτι της ψυχολογικής προετοιμασίας. Οταν παίζεις απέναντι στον Αγιαξ και μάλιστα σε δύο αγώνες, πρέπει να προετοιμαστείς όσο μπορείς καλύτερα. Οι παίκτες θα είναι συγκεντρωμένοι και θα δώσουν τα πάντα. Είναι το πρώτο ματς, πρέπει να βγάλουμε ομαδικό εγωισμό και να παίξουμε έξυπνα για να καταφέρουμε αυτό για το οποίο ήρθαμε στην Ολλανδία».

Ο Ιβιτς αποφάσισε να προσθέσει τον Φακούντο Περέιρα στους 25 παίκτες που δηλώθηκαν στην UEFA και εξήγησε ότι: «Θεωρούσα και γι’ αυτό δεν τον δήλωσα εξαρχής, ότι δεν είναι ο παίκτης που ταιριάζει σε αυτά τα δύο παιχνίδια λόγω του αντιπάλου και γι’ αυτό κράτησα τη θέση ανοικτή».

Για το δικό του ντεμπούτο υποστήριξε: «Είναι κάτι νέο για μένα στη θέση που είμαι. Δεν έχω άγχος και στα πλέι οφ είχαμε σημαντικά παιχνίδια. Είναι το πρώτο παιχνίδι, όπως ζητώ και από τους παίκτες μου έτσι ζητώ και από τον εαυτό μου συγκέντρωση και τις καλύτερες αποφάσεις για ενδεκάδα και πλάνο του αγώνα».

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Ιβιτς θα χρησιμοποιήσει τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τους Τζαβέλλα - Κρέσπο ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τους Μάτος και Λέοβατς στα άκρα της άμυνας, ενώ στο κέντρο θα αγωνιστούν οι Τσίμιροτ, Τζιόλης και Σάκχοφ. Στα άκρα της επίθεσης θα είναι οι Τζαλμά και Ροντρίγκες και στην κορυφή ο Αθανασιάδης.

• Από τους άλλους αποψινούς αγώνες της γ΄ προκριματικής φάσης του θεσμού ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις της ρωσικής Ροστόφ με την Αντερλεχτ και της Σπάρτα Πράγας με τη Στεάουα Βουκουρεστίου, αλλά και το βαλκανικό ντέρμπι της βουλγαρικής Λουντογκόρετς με τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου.
Bookmark and Share