Η Ε.Ε. καλεί Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και άλλους πέντε συλλόγους να επιστρέψουν κρατικές ενισχύσεις - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Η Ε.Ε. καλεί Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και άλλους πέντε συλλόγους να επιστρέψουν κρατικές ενισχύσεις

  • Επτά ισπανικές ομάδες ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένων των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Αθλέτικ Μπιλμπάο και Βαλένθια, θα πρέπει να επιστρέψουν στην κυβέρνηση «τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις» που έλαβαν επί σειρά ετών.

Αυτό ανακοινώθηκε από την Ευρωπαία...Επίτροπο Ανταγωνισμού, Μαργκρέτ Βέσταγκερ, μετά το πέρας της έρευνας σχετικά με ισπανικές και ολλανδικές ποδοσφαιρικές ομάδες, που είχε ανοίξει πριν από μερικά χρόνια.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι τα μέτρα στήριξης που πήρε η ισπανική κυβέρνηση για λογαριασμό επτά επαγγελματικών ομάδων (Οσασούνα, Έλτσε, Έρκουλες οι υπόλοιπες) τους έδωσε αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων, κατά παράβαση των κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πλέον, η Ρεάλ Μαδρίτης καλείται να επιστρέψει 18,4 εκατομμύρια ευρώ για υπερτιμημένη μεταβίβαση γης, ενώ η Βαλένθια πρέπει να καταβάλει 20,4 εκατομμύρια ευρώ.
Bookmark and Share