Οι κινέζοι ανακάλυψαν τη Ζάκυνθο μέσω ...Κορεάτικου τηλεοπτικού σήριαλ! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Οι κινέζοι ανακάλυψαν τη Ζάκυνθο μέσω ...Κορεάτικου τηλεοπτικού σήριαλ!

  • Ένα Κορεατικό σίριαλ έστειλε τους Κινέζους στο νησί. 
  • Οριακή άνοδος από την κύρια αγορά της Μεγ.Βρετανίας και μεγάλη αύξηση κίνησης από Γερμανία και Ολλανδία. 
  • Επανέρχονται οι Ρώσοι, λιγότεροι Αυστριακοί και Τσέχοι.



Τη Ζάκυνθο μέσω...Κορέας ανακάλυψαν φέτος οι Κινέζοι με αποτέλεσμα οι πτήσεις εσωτερικού από την Αθήνα να καταφθάνουν στο νησί με πολλούς κινέζους επισκέπτες.

Ένα κορεατικό σίριαλ που προβάλλεται με επιτυχία στην Κίνα και στο οποίο προβάλλονται τοπία της Ζακύνθου φαίνεται πως «ευθύνεται» σε μεγάλο βαθμό για την κινεζική εισβολή στο νησί του Ιονίου.

Όπως εξήγησε  η Χριστίνα Τετράδη, οικονομική επόπτης του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) και πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, κορεατικό συνεργείο επισκέφθηκε τον περασμένο Νοέμβριο το νησί πραγματοποιώντας γυρίσματα για τις ανάγκες της τηλεοπτικής σειράς.

Όπως ανέφερε στο Euro2day, πηγή της τηλεοπτικής αγοράς, τα κορεάτικα σίριαλ που προβάλλονται στην Κίνα σημειώνουν ανάλογη επιτυχία με τα τουρκικά που προβάλλονται στην Ελλάδα.

Όπως εξήγησε η Χρ.Τετράδη, οι Κινέζοι που επισκέφθηκαν τη Ζάκυνθο στο δίμηνο Μαϊου-Ιουνίου ξεπερνούν τους 1.500. Σύμφωνα, μάλιστα, με στοιχεία της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο ποσοστό επιβατών που καταφθάνουν με τα δρομολόγια εσωτερικού (Aegean Airlines) τα οποία έχουν αυξηθεί φέτος σε τρία ανά ημέρα.

Σύμφωνα με ξενοδοχειακές πηγές του νησιού, οι Κινέζοι επιλέγουν τη Ζάκυνθο για διήμερη απόδραση ως μέρος του ταξιδιού τους στην Ελλάδα που περιλαμβάνει αρκετές μέρες διαμονής στην Αθήνα αλλά και αποδράσεις στη Σαντορίνη και τη Μύκονο.

Τουριστικοί παράγοντες του νησιού αναφέρουν πως μαζί με τους Κινέζους εμφανίστηκαν και Κορεάτες φέτος στη Ζάκυνθο, πιθανότατα παρακινούμενοι πιθανότατα από το ίδιο σίριαλ.

Οριακή αύξηση, εν τω μεταξύ, καταγράφει μέχρι στιγμής η τουριστική κίνηση προς τη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του αεροδρομίου του νησιού, καταγράφηκε αύξηση επιβατών 3,11% τον Ιούνιο ενώ στο σύνολο του εξαμήνου η άνοδος ήταν 4,68%.

Με αφορμή και το Brexit, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέλιξη της κίνησης από τη Μεγ.Βρετανία στο νησί καθώς οι Βρετανοί αντιπροσωπεύουν το 80% των ξένων επισκεπτών του νησιού. Σύμφωνα, με στοιχεία του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά, η τουριστική κίνηση από Βρετανία καταγράφει άνοδο 4,82%.

Μεγάλη αύξηση σε σύγκριση με πέρυσι σημειώνει μέχρι στιγμής η κίνηση από Γερμανία (42,8%) και Ολλανδία (13,84%). Μείωση, αντίθετα καταγράφει η κίνηση από την Αυστρία (21,64%) και την Τσεχία (8,40%).

Ανακάμπτει, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η κίνηση από Ρωσία καθώς εμφανίζει αύξηση 33,52%).Ανοδικά κινείται η αγορά της Σκανδιναβίας (+97,28% η Φινλανδία, +51,57% η Νορβηγία, +35,23% η Δανία).Ανοδικά κινείται η κίνηση και από την Ιταλία (+77,81%). Ο αριθμός επισκεπτών, ωστόσο, από τις συγκεκριμένες αγορές είναι μικρός οπότε οι μεγάλες ποσοστιαίες αυξήσεις έχουν σχετική αξία.

Ένδειξη για την κίνηση των Ελλήνων ταξιδιωτών προς το νησί φέτος αποτελεί η αύξηση 6% που κατέγραψε η κίνηση στο λιμάνι του νησιού.


Του κ.Π.Δ.Υφαντή


Bookmark and Share