«Έφαγε» τα λεφτά ...και μετά σκηνοθέτησε ληστεία. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

«Έφαγε» τα λεφτά ...και μετά σκηνοθέτησε ληστεία.

  • Ληστεία σε βάρος του στο πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατήγγειλε την περασμένη Δευτέρα ένας 61χρονος.

Όπως είχε καταγγείλει στην αστυνομία, αφού στάθμευσε το.. αυτοκίνητό του και αποβιβάστηκε από αυτό, τον πλησίασαν δύο άγνωστοι και με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή πιστολιού τού άρπαξαν 140.000 ευρώ, τα οποία, όπως είχε αναφέρει, επρόκειτο να καταθέσει σε τράπεζα.

Ωστόσο, έπειτα από έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αποκαλύφθηκε πως τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

Η οικογένεια του 61χρονου είχε προχωρήσει σε μία πώληση οικοπέδου, από την οποία αποκόμισε το συγκεκριμένο ποσό.

Ο 61χρονος κρατούσε τα χρήματα για λογαριασμό της οικογένειας, αλλά, όπως ανέφερε τουλάχιστον στην αστυνομία, τα «έφαγε» για να προσφέρει πράγματα στη γυναίκα και το παιδί του.

Σιγά - σιγά τα χρήματα τελείωσαν και αφού δεν μπορούσε να δικαιολογήσει στην οικογένειά του πώς χάθηκαν αυτά τα λεφτά, την περασμένη Δευτέρα αποφάσισε να καταγγείλει ψευδώς στην αστυνομία πως έπεσε θύμα ληστείας.

Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι δεν φέρει τραύματα. Έτσι μετά την κατάθεσή του και την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας αποκαλύφθηκε ότι 61χρονος «έστησε» τη ληστεία προκειμένου να δικαιολογήσει τα χαμένα χρήματα στην οικογένειά του.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του, για τα αδικήματα της «Ψευδούς ανακοίνωσης στην Αρχή περί τελέσεως εγκλήματος» και «Ψευδορκίας».
Bookmark and Share