Και ο στρατός στη μάχη με τις φλόγες στη Χίο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Και ο στρατός στη μάχη με τις φλόγες στη Χίο

  • Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες με μαστιχόδεντρα.

Με 50 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του πυροσβεστικού Σώματος, 10 από το Στρατό, 10 από το πολεμικό Ναυτικό, 10 από...την πολεμική Αεροπορία και 20 από το πυροσβεστικό Σώμα, ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν στη Χίο για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Τo C-130 της πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει το προσωπικό απογειώθηκε από την 112 πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.

Μεγάλη πυρκαγιά στη Χίο
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3.30 τη νύχτα σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Βέσσας και Λιθίου και εξαπλώθηκε γρήγορα καίγοντας πευκοδάσος, καλλιέργειες και μαστιχόδενδρα. Καλλιέργειες μαστιχόδενδρων κάηκαν μέχρι έξω από τα Μεστά και προς τα χωριά Ολύμποι και Βέσσα.
Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες λόγω των ισχυρών βορείων ανέμων που πνέουν στην περιοχή.
Για την κατάσβεση της φωτιάς, που είναι έχει πολλές διάσπαρτες εστίες, επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 102 στρατιώτες, 40 εθελοντές, 15 οχήματα ΟΤΑ, έξι βυτιοφόρα, δύο μηχανήματα έργου, τρία αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα.
Ήδη πάντως, σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των μαστιχόδεντρων στα χωριά της νότιας Χίου Ελάτα, Βέσσα και Λιθί.
Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου Γ. Τούμπου στη χιώτικη εφημερίδα «Πολίτης», η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%.
Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.
Bookmark and Share