Βαρουφάκης - Γκαλμπρεϊθ: Κατ' εντολή Τσίπρα η εκπόνηση του Plan X - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Βαρουφάκης - Γκαλμπρεϊθ: Κατ' εντολή Τσίπρα η εκπόνηση του Plan X

  • Με το κοινό τους άρθρο σήμερα στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης και ο σύμβουλός του κ. Γκάλμπρεϊθ παραδέχονται – για μια ακόμη φορά – την ύπαρξη του “plan x”, επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία.


«Το 2012 η ΕΚΤ εκπόνησε σχέδιο για την αποπομπή της Ελλάδας από την ευρωζώνη που το ονόμασε...Plan Z ενώ, παράλληλα, οι Κεντρικές Τράπεζες της Γαλλίας και της Αγγλίας, αλλά και πολυεθνικές εταιρείες εκπονούσαν δικά τους σχέδια αντίδρασης σ’ ένα Grexit. Μόνο οι ελληνικές κυβερνήσεις, που έφεραν τη χώρα στην πτώχευση και προ του Grexit, δεν εκπόνησαν αντίστοιχα σχέδια», γράφουν σε κοινό τους άρθρο στην εφημερίδα των συντακτών οι Γιάννης Βαρουφάκης και Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

Όπως εξηγούν, για το προγραμματικό αυτό κενό, δόθηκε εντολή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάψει να υφίσταται.

ΝΔ: Ανάγκη πλήρους διαλεύκανσης του επικίνδυνου σχεδίου

«Με κοινό τους άρθρο σήμερα στην “Εφημερίδα των Συντακτών” ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης και ο σύμβουλός του κ. Γκάλμπρεϊθ παραδέχονται – για μια ακόμη φορά – την ύπαρξη του “plan x”, το οποίο προέβλεπε την έξοδο της χώρας από τη ζώνη του ευρώ», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής η Νέα Δημοκρατία.

«Σε κάθε περίπτωση, μετά και την σημερινή παραδοχή Βαρουφάκη – Γκάλμπρεϊθ ενισχύεται η ανάγκη πλήρους διαλεύκανσης ενός επικίνδυνου σχεδίου για την πατρίδα μας, που οδήγησε την Ελλάδα ένα βήμα από την έξοδο από την Ευρωζώνη και τους πολίτες στην ανέχεια και τη φτωχοποίηση», υπογραμμίζει η ΝΔ.
Bookmark and Share