Reuters: Επίθεση από χάκερς δέχτηκαν κυβερνητικοί οργανισμοί της Ρωσίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Reuters: Επίθεση από χάκερς δέχτηκαν κυβερνητικοί οργανισμοί της Ρωσίας

  • Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας ανέφεραν σήμερα Σάββατο ότι το δίκτυο υπολογιστών 20 οργανισμών, ανάμεσά τους και κρατικών και αμυντικών υπηρεσιών, προσβλήθηκε από ιό και θεωρούν ότι πρόκειται για μία συντονισμένη επίθεση, όπως μεταδίδει το Reuters.


H Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) υποστήριξε ότι το...κακόβουλο λογισμικό και ο τρόπος που τα δίκτυα «μολύνθηκαν» έμοιαζε με παλιότερες υποθέσεις διαδικτυακής κατασκοπίας που αποκαλύφθηκαν στη Ρωσία και άλλες χώρες.
Η Υπηρεσία δεν αποκάλυψε ποιους υποπτεύεται για τις επιθέσεις.
«Κυβερνητικές υπηρεσίες, στρατιωτικά και επιστημονικά ιδρύματα, εταιρίες αμυντικής βιομηχανίας και άλλες έχουν προσβληθεί» ανέφερε η FSB σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα της.
Η ανακοίνωση της FSB έρχεται μετά από αναφορές για διαδικτυακές επιθέσεις στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ και στην επιτροπή των υποψήφιων των Δημοκρατικών για τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Οι ειδικοί στην ασφάλεια του διαδικτύου και αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν πει ότι υπήρχαν αποδείξεις ότι η Ρωσία ήταν πίσω από το χακάρισμα στην Εθνική Επιτροπή Δημοκρατικών, προκειμένου να δώσει στη δημοσιότητα ευαίσθητα e-mail του κόμματος και να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές.
Το Κρεμλίνο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στο περιστατικό.
Bookmark and Share