Χαμός στο twitter για τις τσάμπα διακοπές των 54 του Τσίπρα στην Πάρο! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Χαμός στο twitter για τις τσάμπα διακοπές των 54 του Τσίπρα στην Πάρο!

http://greece-salonika.blogspot.com/2016/07/twitter-54.html

    • Διαβάστε την τροπολογία-όνειδος..



      “Φωτιά” πήρε το twitter μετά την αποκάλυψη της τροπολογίας-όνειδος που κατατέθηκε την Τετάρτη για τις απεριόριστες(!) κρατικές δαπάνες των συνοδών στις κυβερνητικές αποστολές, την ίδια μάλιστα ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε... ισοδύναμα για την περικοπή του ΕΚΑΣ! Ήδη συνδέθηκε με το επικείμενο ταξίδι των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου στην Πάρο.

      Η τροπολογία κατατέθηκε εκπρόθεσμα με την αιτιολογία του επείγοντος, σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το λαθρεμπόριο και υπογράφεται από τους Πάνο Καμμένο, Νίκο Κοτζιά, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Χουλιαράκη.

      Η αντιπολίτευση τη συνέδεσε με το ταξίδι των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου, την ερχόμενη Παρασκευή στην Πάρο για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου του νησιού.
      Στη συγκεκριμένη αποστολή θα μετέχουν συνολικά 54 άτομα και αμέσως οι χρήστες του twitter δεν έχασαν την ευκαιρία και με αρκετή δόση ειρωνείας έφτιαξαν το hashtag #kinima_twn_54.
      Ακολούθησε το #Παρο όπου και εκεί τα σχόλια ήταν ασυγκράτητα!

      Βάσει λοιπόν της τροπολογίας, «εξαιρούνται από τον περιορισμό του ανώτατου ορίου των εξήντα (60) επιτρεπόμενων, κατ’ έτος, ημερών μετακίνησης εκτός έδρας οι συνοδοί ασφαλείας και τα μέλη αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.
      Ορίζεται επίσης, ότι τα μέλη της αποστολής που συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών στο εξωτερικό, διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύουν. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει η διευκρίνιση ότι “τα εν λόγω έξοδα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του αρμόδιου φορέα του Δημοσίου” !!
      Με άλλα λόγια αν ο Πρωθυπουργός ή ο εκάστοτε υπουργός διαμείνουν σε πεντάστερο ξενοδοχείο τότε και όλα τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής θα μείνουν σε πεντάστερο και το λογαριασμό θα τον πληρώσει το Δημόσιο, δηλ. εμείς!!

      Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν μπορεί να εκτιμήσει το πραγματικό κόστος της τροπολογίας, αφού «εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (αριθμός ατόμων που συνοδεύουν τις αποστολές, συχνότητα μετακινήσεων, κ.λπ.) και θα αντιμετωπίζεται από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού».

      Όπως ήταν αναμενόμενο η κυβέρνηση δέχθηκε καταιγισμό πυρών από την αντιπολίτευση, καθώς εκτός από το περιεχόμενο-πρόκληση της κυβερνητικής ρύθμισης, η κατάθεση της τροπολογίας συνέπεσε χρονικά και με τις εξαγγελίες Τσίπρα για τα ισοδύναμα της περικοπής του ΕΚΑΣ.

      Λεφτά υπάρχουν για την κυβερνητική νομενκλατούρα, τονίζει από την πλευρά του το Ποτάμι.
      “Σε καιρούς της πιο άγριας φορολογικής αφαίμαξης οι κυβερνώντες αντί να προχωρήσουν σε περικοπές στις δαπάνες τους” αποφασίζουν και καταθέτουν τέτοιου είδους τροπολογίες: “Πεντάστερα ξενοδοχεία για όλους. Εις υγείαν των φορολογουμένων!” “Ως αντιστάθμισμα βέβαια ανακοίνωσαν σήμερα επίδομα σίτισης και δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους! Και έτσι θα τα έχουν καλά και με το αριστερό μέρος της συνείδησης τους”, καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

      Παριανό ξεφάντωμα στο twitter


      Ακολουθούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweets για την κυβερνητική τροπολογία και ορισμένες από τις πιο εμπνευσμένες φωτογραφίες για το θέμα:

      Έλα να πάμε στο νήσι η μάνα σου,η γραμματέας, το κομματικό τρολ, εγώ κι εσύ #kinima_twn_54

      Ας φιλοξενήσει και τους 54 ο σύντροφος Λάκης, μιας και έχει σπίτι στην Πάρο, να γλυτώσει ο ελληνικός λαός τα έξοδα διαμονής.. #kinima_twn_54

      Στην Πάρο και τη Νάξο με τον Καρανικα να αράξω #kinima_twn_54

      Και στην Πάρο πήγα. Και διακοπές έκανα τσάμπα Και εκτός έδρας έπαιρνα. Γιατί είχα πρόγραμμα. Ψήφιζα σύριζα #kinima_twn_54

      Τις καινούργιες ξαπλώστρες στο ΝΑΜΜΟΣ δεν θα τις δοκιμάσει το εκδρομικό τσίρκο; #kinima_twn_54

      Εσύ που ψάχνεις την τσέπη σου να βρεις 1 ευρώ για εισιτήριο, πλήρωσε τις διακοπάρες των αληταράδων στην #Πάρο. Γιατί έτσι !

      Ακόμα & στις λαμογιες δευτεραντζες οι Συριζαιοι με τους 54 σε #Πάρο. Πού είναι οι χρυσές εποχές που η Ντόρα ταξίδευε με 120 άτομα για Ν.Υόρκη;







      <
      .
      Bookmark and Share