Πετάξτε με την ...ιπτάμενη καρέκλα σας (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Πετάξτε με την ...ιπτάμενη καρέκλα σας (video)

  • Ένα μικρό ελικόπτερο, το οποίο μοιάζει περισσότερο με «ιπτάμενη καρέκλα», παρουσίασε μία ομάδα Ρώσων εφευρετών, υποσχόμενη μία επανάσταση στις μετακινήσεις.
 
Το «Micron gyrocopter» αποτελεί ένα από τα... μικρότερα και πιο ελαφριά ελικόπτερα στον πλανήτη, με το βάρος του να μην ξεπερνά τα 115 κιλά, ενώ σύμφωνα με τους κατασκευαστές του μπορεί να το πιλοτάρει ο οποιοσδήποτε, χωρίς να διαθέτει άδεια χειριστή.

Το μίνι ελικόπτερο μπορεί να πετάξει σε ύψος δύο χιλιομέτρων και να αγγίξει ταχύτητες 120 χιλιομέτρων την ώρα, όπως αναφέρει το ρωσικό δίκτυο RT.

Χάρη στο μικρό του μέγεθος, το αναδιπλούμενο ελικόπτερο μπορεί να μεταφερθεί ακόμη και μέσα στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου, εξηγεί ο πιλότος που πραγματοποίησε τη δοκιμή, Ντμίτρι Ρακίτσκι.

Κατά τους εφευρέτες του, το «Micron» έχει τη δυνατότητα απογείωσης και προσγείωσης σε οποιαδήποτε επιφάνεια, αρκεί να μην υπάρχουν «εμπόδια» σε διάμετρο 10 μέτρων, ενώ -σύμφωνα με τους ίδιους- μπορεί κανείς να διανύσει με άνεση «αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα».
Bookmark and Share