Αναβολή για 17 Αυγούστου πήραν Σακκάς και Σεϊσίδης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Αναβολή για 17 Αυγούστου πήραν Σακκάς και Σεϊσίδης

  • Οι δυο συλληφθέντες ζήτησαν να μεταχθούν στις φυλακές Κορυδαλλού όμως το αίτημά τους δεν έγινε αποδεκτό, καθώς το δικαστήριο δήλωσε αναρμόδιο και έτσι πήραν ξανά το δρόμο για τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.

Για τις 17 Αυγούστου 2016 αναβλήθηκε η... δίκη του Μάριου Σεισίδη και του Κώστα Σακκά ενώπιον του Β´ Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω της απουσίας των τριών αστυνομικών, μαρτύρων κατηγορίας στην υπόθεση.

Πριν την έναρξη της σύντομης διαδικασίας ο Κώστας Σακκάς αφού οι αστυνομικοί του έβγαλαν τις χειροπέδες ζήτησε να του αφαιρεθεί και το αλεξίσφαιρο γιλέκο και το αίτημα έγινε αποδεκτό απο το δικαστηριο και για τους δύο κατηγορούμενους.

Με την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος εκφώνησε τα ονόματα των μαρτύρων στην υπόθεση ωστόσο οι τρεις αστυνομικοί που έχουν κληθεί να καταθέσουν δεν ήταν παρόντες. Από την πλευρά του συνηγόρου των κατηγορουμένων, Δημήτρη Κατσαρή επισημάνθηκε στο Δικαστήριο ότι η υπεράσπιση δεν έχει λάβει γνώση της δικογραφίας.

Οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν ενώ ο Κωστας Σακκάς τόνισε επιπλέον οτι επιθυμεί να λάβει γνώση της δικογραφίας. "Ξυλοκοπηθήκαμε και από την άλλη μας κατηγορούν εμάς πως επιτεθήκαμε" τόνισε στο Δικαστήριο. Επιπλέον, ο κ. Κατσαρής τόνισε πως η υπεράσπιση επιθυμεί να προσέλθουν οι μάρτυρες-αστυνομικοί και να καταθέσουν στη δίκη.

Τελικά το Δικαστήριο αποφάσισε την αναβολή της δίκης λόγω της απουσίας των μαρτύρων κατηγορίας και το νέο ραντεβου των κατηγορουμένων με την έδρα ορίστηκε για τις 17 Αυγούστου 2016. Εντός και εκτός του κτιρίου 7 των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων τα μέτρα ασφαλείας ηταν δρακόντεια.

Οι αστυνομικοί ηταν παρατεταγμένοι στην είσοδο του κτιρίου και επέτρεπαν την είσοδο στην δικαστικη αιθουσα μόνο σε περιορισμένο αριθμό πολιτών, συνηγόρων και δημοσιογράφων. Παράλληλα, εντός της δικαστικής αίθουσας βρίσκονταν παρατεταγμένοι 15 με 20 αστυνομικοί.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορουμένου αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας ( αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.
Bookmark and Share