2.000 ομήρους κρατά το ΙΚ στον κουρδικό βορρά της Συρίας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

2.000 ομήρους κρατά το ΙΚ στον κουρδικό βορρά της Συρίας

  • Οι μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνέλαβαν ομήρους περίπου 2.000 αμάχους, τους οποίους πήραν μαζί τους κατά την αποχώρησή τους από την πόλη Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, ανέφερε μη κυβερνητική οργάνωση και συμμαχία Κούρδων και Αράβων ανταρτών.

Οι Συριακές... Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αραβοκουρδική συμμαχία, κατέλαβε πριν από μία εβδομάδα τη Μανμπίτζ, ωστόσο μικρός αριθμός τζιχαντιστών αντιστεκόταν και παρέμενε ακόμη στην πόλη. «Αποχωρώντας από μια συνοικία της Μανμπίτζ, οι τζιχαντιστές απήγαγαν περίπου 2.000 πολίτες», ανακοίνωσε η συμμαχία.
«Φεύγοντας από το Αλ Σίρεμπ, το τελευταίο προάστιο όπου είχαν οχυρωθεί, οι τζιχαντιστές απήγαγαν 2.000 πολίτες. Τους χρησιμοποιούν σαν ανθρώπινες ασπίδες, γεγονός που μας εμποδίζει να τους βάλουμε στο στόχαστρο», εξήγησε οι SDF.
Οι άνδρες του Ι.Κ. έφυγαν με τους ομήρους προς την πόλη Τζαραμπλούς, προπύργιο των τζιχαντιστών που απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Μανμπίτζ, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε την απαγωγή των αμάχων. Όπως ανέφερε, οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν με 500 αυτοκίνητα προς τη Τζαραμπλούς.
Η Μανμπίτζ ήταν προπύργιο του Ι.Κ. πάνω στον άξονα ανεφοδιασμού της οργάνωσης από τα τουρκικά σύνορα προς τη Ράκα, την ντε φάκτο πρωτεύουσα των τζιχαντιστών στη Συρία.
Bookmark and Share