7ο ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο ...το ελληνικό! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

7ο ισχυρότερο διαβατήριο στον κόσμο ...το ελληνικό!

  • Το περισσότερο αδύναμο διαβατήριο του κόσμου είναι αυτό του Αφγανιστάν, το οποίο επιτρέπει την επίσκεψη μόλις 25 χωρών χωρίς την εξασφάλιση βίζας..

Στην έβδομη θέση του καταλόγου με τα ισχυρότερα διαβατήρια στον πλανήτη φιγουράρει το ελληνικό διαβατήριο, το οποίο επιτρέπει στον κάτοχό του να ταξειδέψει σε...171 χώρες του κόσμου χωρίς βίζα.
Το ίδιο ακριβώς επιτρέπει το διαβατήριο της Νέας Ζηλανδίας, με το διαβατήριο της Αυστραλίας να καταλαμβάνει την όγδοη θέση (169 χώρες χωρίς βίζα), της Μάλτας την ένατη θέση (168 χώρες) και των Ουγγαρία, Τσεχία και Ισλανδία (167 χώρες) την δέκατη θέση.
Αυτό αναφέρει η κατάταξη διαβατηρίων που πραγματοποίησε η εταιρεία πολιτογραφικών μελετών Henley & Partners, στη βάση του αριθμού των χωρών στις οποίες μπορεί κάποιος να ταξειδέψει ελεύθερα, χωρίς βίζα.
Την κορυφή του σχετικού καταλόγου καταλαμβάνει το γερμανικό διαβατήριο (177 χώρες), ακολουθούμενο από το σουηδικό (176 χώρες), με τα διαβατήρια Φινλανδίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ηνωμένου Βασιλείου (175 χώρες) να καταλαμβάνουν την τρίτη θέση και τα διαβατήρια Βελγίου, Δανίας, Ολλανδίας, ΗΠΑ (174 χώρες) την τέταρτη.
Στην πέμπτη θέση του καταλόγου με τα ισχυρότερα διαβατήρια βρίσκονται αυτά της Αυστρίας, της Ιαπωνίας και της Σιγκαπούρης (173 χώρες), με την έκτη θέση να καταλαμβάνουν τα διαβατήρια των Καναδά, Ιρλανδίας, Νότιας Κορέας, Λουξεμβούργου, Νορβηγίας, Πορτογαλίας και Ελβετίας (172 χώρες).
Για την ιστορία, αναφέρεται, ότι το περισσότερο αδύναμο διαβατήριο του κόσμου είναι αυτό του Αφγανιστάν, το οποίο επιτρέπει την επίσκεψη μόλις 25 χωρών χωρίς την εξασφάλιση βίζας.
Του αφγανικού προηγούνται τα διαβατήρια του Πακιστάν (29 χώρες), Ιράκ (30 χώρες), Σομαλία (31 χώρες), Συρία (32 χώρες) και Λιβύη (36 χώρες).
Bookmark and Share