"Καμπάνα" 85.000 ευρώ για παράνομες ξαπλώστρες.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

"Καμπάνα" 85.000 ευρώ για παράνομες ξαπλώστρες..

  • Σε τουριστική παραλία του νομού Χανιών.

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε πρόστιμο 85.000 ευρώ που... είχε επιβληθεί σε επιχειρηματία επειδή σε τουριστική παραλία του νομού Χανιών έκανε παράνομη χρήση αιγιαλού, δηλαδή έκανε χρήση πέραν των τετραγωνικών μέτρων που προέβλεπε η μίσθωση που είχε υπογράψει, προκειμένου να βάλει πρόσθετες ξαπλώστρες, ομπρέλες, κ.λπ.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Πολιτισμού παραχώρησε τμήμα αιγιαλού σε τουριστική περιοχή των Χανίων και ο Δήμος με τη σειρά του ενοικίασε το χώρο σε επιχειρηματία.

Η επίμαχη περιοχή που παραχωρήθηκε έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος και τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Ο επιχειρηματίας έκανε κατάληψη επιπλέον 660 τ.μ. αιγιαλού από την έκταση που προέβλεπε η άδεια την οποία είχε λάβει από το Δήμο και τοποθέτησε πρόσθετες καρέκλες, ομπρέλες, ξαπλώστρες και μια καντίνα 120 τ.μ.

Η Κτηματική Υπηρεσία μετά από επιτόπιο αυτοψία θεώρησε αυθαίρετη χρήση το σύνολο της έκτασης των 1.800 τ.μ. που του είχε παραχωρηθεί (ενοικιάσει) ο επιχειρηματίας.

Το Δημόσιο του επέβαλε πρόστιμό 129.788 ευρώ και ο Δήμος 440 ευρώ για καταπάτηση αιγιαλού.

Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στα δικαστήρια για το πρόστιμό των 129.788 ευρώ και το Εφετείο Αθηνών το μείωσε στις 85.000 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι το πρόστιμο πρέπει να ανταποκρίνεται στο διάστημα της παράβασης, το οποίο ήταν επί τρίμηνο και όχι για όλο το χρονικό διάστημα της μίσθωσης (θερινή περίοδο).

Ο 'Αρειος Πάγος στην συνέχεια απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του επιχειρηματία και επικύρωσε την Εφετειακή απόφαση, που προέβλεπε την καταβολή του εν λόγω προστίμου.
Bookmark and Share