Τηλεοπτικές άδειες: Εκπρόθεσμα κατέθεσε την εγγυητική ο Καλογρίτσας - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: Εκπρόθεσμα κατέθεσε την εγγυητική ο Καλογρίτσας

  • Θρίλερ στην επιτροπή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες αναφορικά με την υποψηφιότητα του ομίλου Καλογρίτσα, καθώς κατατέθηκε εκπρόθεσμα κατά 40 λεπτά η εγγυητική επιστολή των 3 εκ. για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

Οι οκτώ από τους εννέα...υποψηφίους έδωσαν εγκαίρως την εγγυητική 3 εκ. ευρώ, που ήταν η απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία που διεξάγεται την Τρίτη.

Η προθεσμία για την κατάθεση του παραβόλου των 3 εκ. ευρώ έληγε στις 15.00, ωστόσο 40 λεπτά αργότερα η εγγυητική από την πλευρά Καλογρίτσα παραδόθηκε στην κυβέρνηση.

Το γεγονός προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των άλλων οκτώ υποψηφίων. Οι νομικοί σύμβουλοι των οποίων ζήτησαν να μην γίνει δεκτή η εγγυητική Καλογρίτσα.

Η προσομοίωση του συστήματος της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες ολοκληρώθηκε 15.30.

Πληροφορίες του ΣΚΑΙ αναφέρουν ότι -όπως δήλωσαν εκπρόσωποι των καναλιών- το σύστημα κόλλησε δυο φορές.

Η δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και για κάθε άδεια υπολογίζεται ότι θα απαιτηθεί περίπου ένα δωδεκάωρο.

Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στα 3 εκατ. ευρώ και θα αυξάνει κατά 500.000 ευρώ στην αρχή.

Κατόπιν, η επιτροπή θα μπορεί να αυξάνει το τίμημα μέχρι να μείνουν δυο υποψήφιοι που θα παραδώσουν τις πρόσφορες τους σε κλειστό φάκελο και η άδεια θα κατακυρωθεί στον πλειοδότη.

Ο διαγωνισμός ενδέχεται να διαρκέσει για μέρες, κατά τις οποίες οι υποψήφιοι θα πρέπει να μείνουν άυπνοι και να διαχειριστούν εκατομμύρια ευρώ, για να διεκδικήσουν μία τηλεοπτική άδεια.

Υπενθυμίζεται ότι θα δοθούν τέσσερις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

*«Προβλέπεται ότι θα υπάρχει ένας χρόνος προσαρμογής, ανάλογα με το ποιοι θα πάρουν και άδειες. Θα είναι μέχρι 90 μέρες μάξιμουμ και όποιος δεν έχει άδεια δεν θα μπορεί να εκπέμψει», τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ερωτηθείσα για το πότε θα σταματήσουν να εκπέμπουν όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια.
Bookmark and Share