Εντυπωσιάζει η ελληνική κωπηλασία στο Ριο, πρόκριση σε δύο τελικούς - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Εντυπωσιάζει η ελληνική κωπηλασία στο Ριο, πρόκριση σε δύο τελικούς

  • Στον τελικό προκρίθηκαν και τα δύο πληρώματα της ελληνικής κωπηλασίας από το πρόγραμμα της Τρίτης (9/8) της Ολυμπιακής Ρεγκάτας στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Κατερίνα Νικολαϊδου και Σοφία Ασουμανάκη επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί, περνώντας ως πρώτες στην... πρώτη ημιτελική σειρά, στο διπλό σκιφ των γυναικών, με επίδοση 6:51.99. Η τετράκωπος ελαφρών βαρών άνευ πηδαλιούχου των ανδρών με τους Στέφανο Ντούσκο, Σπύρο Γιάνναρο, Γιάννη Πέτρου και Παναγιώτη Μαγδανή έκανε το... θαύμα εξασφαλίζοντας επίσης παρουσία στην καταληκτική κούρσα, μετά την 3η θέση με 6:23.95 στην δεύτερη ημιτελική σειρά.

Το πλήρωμα του ελληνικού διπλού σκιφ γυναικών θα διεκδικήσει ένα δεύτερο Ολυμπιακό μετάλλιο για τη γυναικεία ελληνική κωπηλασία μετά το χάλκινο των Γιαζιτζίδου/Τσιάβου στο Λονδίνο (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) και τέταρτο στο σύνολο για τα ελληνικά κουπιά. Η Ελλάδα εκπροσωπείται για τρίτη φορά στην ιστορία της σε τελικό κωπηλασίας γυναικών σε Ολυμπιακή ρεγκάτα, με τις Μπισκιτζή/Τσιάβου να είναι πρώτες που το πέτυχαν, στο Πεκίνο το 2008 καταλαμβάνοντας την 6η θέση.

Πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, οι τρεις από το πλήρωμα της ελαφριάς τετρακώπου, πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας συμμετέχει ελληνικό πλήρωμα στη συγκεκριμένο αγώνισμα! Μέχρι τις 26 Ιουλίου, οι Ντούσκος, Γιάνναρος, Πέτρου και Μαγδανής δεν γνώριζαν... καν πως θα ήταν στο Ρίο! Αυτό συνέβη, όταν αποκλείστηκε η ρωσική τετράκωπος λόγω του θέματος με το ντόπινγκ και ως 4οι πήραν τη θέση της, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας.

Ποιες και ποιους νίκησαν τα ελληνικά πληρώματα στα ημιτελικά; Στο διπλό σκιφ, δεύτερες πίσω από τις πρώτες Νικολαϊδου/Ασουμανάκη ήταν οι Λιθουανές Ντονάτα Βισταρτάιτε και Μίλντα Βαλτσιουλκάιτε με χρόνο 6:52.46 και τρίτες οι Αμερικανίδες Μέγκαν Ο΄Λίρι και Έλεν Τόμεκ με 6.52.92.

Στην ελαφριά τετράκωπο, πρώτοι στην ημιτελική σειρά ήταν οι πρωταθλητές Ευρώπης 2016 Ελβετοί (Τράμερ, Σουρτς, Νιπμαν, Γκιρ) με 6:17.85. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Δανοί που είναι και φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, Μπαρσόε και Λάρσεν Γιάκομπ, Κάσπερ και Μόρτεν Γιόργκενσεν (6:19.62).

Την Τετάρτη, το τρίτο και τελευταίο πλήρωμα της ελληνικής αποστολής κωπηλασίας, η βαριά τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου (Τσίλης, Τζιάλλας, Χρήστου, Αγγελόπουλος) θα διεκδικήσει μία ακόμη πρόκριση στον τελικό για το 3 στα 3!
Bookmark and Share