Επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στην Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης στην Ελλάδα


  • Σε κίνδυνο φτώχειας 3,8 εκατ. πολίτες..!


Με γοργούς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας χωρίς να μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της.. ΕΛΣΤΑΤ, 3.825.500 άνθρωποι στη χώρα μας βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας και 1.111.300 ζουν σε νοικοκυριά με χαμηλή ένταση εργασίας.

Όπως αναφέρει η «Ημερησία» από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα, μειώθηκε κατακόρυφα η κατανάλωση των νοικοκυριών ακόμη και σε βασικά αγαθά. Οι Έλληνες φαίνεται να στερούνται και το ψωμί, αφού η μέση μηνιαία κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 90,4% σε σχέση με το 2008. Η κρίση χτύπησε και τα τσιγάρα, με την κατανάλωσή τους να έχει πέσει στο μισό.

Παράλληλα, ολοένα και αυξάνονται τα άτομα που διαμένουν σε νοικοκυριά χωρίς κανένα εργαζόμενο άρα και χωρίς εισόδημα. Το α΄ τρίμηνο του έτους, σχεδόν ένας στους πέντε κατοίκους της χώρας, ηλικίας από 18 έως και 60 ετών, διέμενε σε νοικοκυριό χωρίς κανένα εργαζόμενο, όταν το 2009 το ποσοστό αυτό ήταν 8,4% του πληθυσμού.

Επίσης, την δραματικότητα της κατάστασης φανερώνουν και τα στοιχεία για την εξέλιξη της φτώχειας στην Ελλάδα από την έναρξη της οικονομικής κρίσης και μετά. Ποσοστό 42,2% του πληθυσμού βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας με το εισόδημά του να είναι χαμηλότερο από το κατώφλι της φτώχειας. Κατά την έναρξη της κρίσης, το 2009 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 16,4%.

σύμφωνα με την έκθεση, το ποσοστό των ατόμων που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά ή ακόμα και στερούνται βασικά αγαθά ανέρχεται στο 39,9% του πληθυσμού έναντι 23% του 2009.

Bookmark and Share