Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Χίο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Χίο.

  • Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεσή της.
  • Μια γυναίκα τραυματίας με σοβαρά εγκαύματα

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Χίο, όπου από τα ξημερώματα έχουν ξεσπάσει φωτιές που απείλησαν το χωριό...Σιδηρούντα, με συνέπεια μάλιστα να τραυματιστεί σοβαρά μία γυναίκα, η οποία υπέστη εγκαύματα σε όλο της το σώμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, μιλώντας στον «Πολίτη Χίου», ανέφερε ότι «αρκετά μέτωπα έχουν ελεγχθεί», αλλά πρόσθεσε ότι εκείνο που είναι επικίνδυνο είναι οι συνεχείς αναζωπυρώσεις λόγω των ανέμων.

«Έχουμε δύο σοβαρά μέτωπα αυτή την ώρα στην περιοχή μεταξύ Βολισσού και Κατάβασης, όπου επιχειρούν εναέρια μέσα», πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που υπάρχει για τα πεζοπόρα τμήματα από τα ρεύματα που προκαλούνται από τις φωτιές, πέρα από τους ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς περιμετρικά της Σιδηρούντας και στην περιοχή Μετόχι. Τα εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή Αψιλές για να την περιορίσουν ώστε να μην απειληθεί το πευκοδάσος.

Τα πύρινα μέτωπα που βρίσκονται σε εξέλιξη καταστρέφουν δασικές και αγροτικές εκτάσεις στην περιοχή της Σιδηρούντας. Η φωτιά έχει επεκταθεί με τη βοήθεια των θυελλωδών ανέμων. Μάλιστα η αστυνομία διέταξε την εκκένωση του οικισμού της Σιδηρούντας καθώς οι φλόγες έφτασαν μέσα στο χωριό και κρίθηκε αναγκαία η απομάκρυνση των κατοίκων.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, στη Σιδηρούντα έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια, ενώ κάηκε ολοσχερώς ένα όχημα.

Η διοικητής του Νοσοκομείου Χίου, Ελένη Βουτιέρου, στο νοσοκομείο έχουν διακομιστεί δύο άτομα. Πρόκειται για μια 64χρονη γυναίκα με 70% εγκαύματα στο σώμα της για την οποία γίνονται ενέργειες προκειμένου να διακομισθεί στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, 28 εθελοντές, πέντε ιδιωτικά βυτιοφόρα, πέντε ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Φωτιά κοντά σε σπίτια στο Μενίδι

Σε ύφεση είναι η φωτιά που ξέσπασε από τις 03:00 τα ξημερώματα κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Μενίδι και απείλησε σπίτια.

Η φωτιά έκαιγε πολύ κοντά σε σπίτια, με το έργο των πυροσβεστών να γίνεται εξαιρετικά δύσκολο από τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.
Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς 58 πυροσβέστες 29 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Πυρκαγιά σε πευκόφυτη περιοχή στο Ρουπάκι Ασπροπύργου

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης σε πευκόφυτη περιοχή στο Ρουπάκι Ασπροπύργου Αττικής, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν ενισχυθεί με αεροσκάφη και ελικόπτερα, να δίνουν μάχη με τις φλόγες και τον δυνατό άνεμο.

Όπως τόνισε, πριν από λίγο, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δεν υπάρχει κίνδυνος έως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, για κατοικημένες περιοχές.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 26 ατό μων, 2 υδροφόρα οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
Bookmark and Share