Στό στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. ληστές στη Μύκονο που φωτογράφιζαν πολυτελείς κατοικίες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Στό στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. ληστές στη Μύκονο που φωτογράφιζαν πολυτελείς κατοικίες

  • Ερευνες και για κλέφτες ρολογιών που ανήκαν σε ανυποψίαστους τουρίστες.

Η φωτογράφηση πολυτελών κατοικιών της Μυκόνου από έναν 43χρονο Μαροκινό και οι έρευνες που ακολούθησαν οδήγησαν στην...σύλληψη του ίδιου κι ενός 31χρονου Ιρακινού για κλοπές και διαρρήξεις στο «νησί της ανέμων».

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ επιχειρούν να εντοπίσουν τους δράστες τεσσάρων εισβολών σε πολυτελείς κατοικίες του νησιού με λεία τουλάχιστον 1 εκατ. ευρώ, αλλά και τους «τουρίστες», πιθανόν από την Ιταλία που προχώρησαν σε αρπαγές ακριβών ρολογιών επισκεπτών - κυρίως από την Μέση Ανατολή- του κυκλαδίτικου νησιού.
Φωτογραφίες από κάμερα ασφαλείας αυτής της ληστείας σε δρόμο της Μυκόνου παρουσιάζει «Το Βήμα».

Όταν είχε εντοπισθεί αρχικά ο 43χρονος Μαροκινός να παρακολουθεί και να φωτογραφίζει συγκροτήματα κατοικιών στην Μύκονο είχε ακολουθήσει καταδίωξη κι είχε χάσει το κινητό του. Σε αυτό είχαν βρεθεί φωτογραφίες διαφόρων οικημάτων του νησιού.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλαστά δελτία ταυτότητας και άδειες οδήγησης προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές.

Σε βάρος του Ιρακινού ισχύουν περιοριστικοί όροι, ενώ και οι δύο έχουν συλληφθεί για παρόμοιες υποθέσεις το 2013 και 2014 σε Νάξο και Μύκονο.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 1.755 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, παραστατικό ταχυμεταφοράς χρημάτων και χειρόγραφες σημειώσεις τηλεφωνικών αριθμών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν ανακαλύψει τους δράστες κι άλλων εγκληματικών ενεργειών στο νησί, κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι όμως είχαν ήδη αναχωρήσει από την χώρα μας
Bookmark and Share