Πάει μακριά η .... «βαλίτσα» του προσφυγικού. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Πάει μακριά η .... «βαλίτσα» του προσφυγικού.

  • Σημερινές πληροφορίες αναφέρουν ότι, το πρόβλημα της μετανάστευσης και των προσφυγικών ροών, θα τεθεί για πρώτη φορά προς συζήτηση, στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 19 Σεπτεμβρίου, προκειμένου, όπως διατυμπανίζεται, να ενισχυθεί η παγκόσμια διακυβέρνηση και ο έλεγχος της διεθνούς μετανάστευσης.

Αυτή η σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, χαρακτηρίζεται ως...«μοναδική ευκαιρία», για μία διεθνή συνεργασία στην αντιμετώπιση των ολοένα διογκούμενων κυμάτων, προσφύγων και μεταναστών, που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους και αναζητούν μία καλύτερη τύχη στην Ευρώπη και αλλού στον κόσμο.
Από την ατζέντα, ωστόσο, αυτής της συνάντησης κορυφής, απουσιάζει θέμα σχετικό με τα αίτια, που ωθούν εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά και στην μετανάστευση και δεν είναι άλλα, από τους τοπικούς πολέμους που, με την «ευλογία» του ΟΗΕ, γίνονται σε πολλά σημεία του πλανήτη.
...και όσο περισσότεροι εμπλέκονται στην αντιμετώπιση του προβλήματος, τόσο πιο μακριά θα πηγαίνει η «βαλίτσα» του προσφυγικού.

Bookmark and Share