Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ


  • Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με τον πρόεδρο των εργαζομένων τους, Δημήτρη Τσερμενίδη, να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «δεν είναι δυνατόν να ζητάμε συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη από τον Μάιο και να δέχεται τελικά να μας δει τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου (30/8 ή 31/8 ή 6/9).

Η συνάντηση πρέπει να γίνει χθες και μέχρι να... κατανοήσει την σοβαρότητα της κατάστασης, εμείς δεν υπαναχωρούμε.».

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ στη σημερινή τους συνεδρίαση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας στις 16-17/8 και στις 19/8, ημέρα μάλιστα κατά την οποία θα συνεδριάσουν εκ νέου προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τσερμενίδης, ζητώντας την κατανόηση του επιβατηγού κοινού της πόλης, μας επισήμανε “μοναδικός υπεύθυνος για τις κινήσεις μας είναι ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος με την αδιάλλακτη συμπεριφορά του και αγνοώντας την παρέμβαση όλων των θεσμικών φορέων της πόλης για διάλογο, μας έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία, με τα προβλήματα επιβίωσής μας να είναι πλέον ορατά”.

Υπενθυμίζεται ότι οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους, για περισσότερους από δύο μήνες πλέον, δηλαδή άνω των 6 εκατ. ευρώ, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Τσερμενίδης, το ελληνικό Δημόσιο οφείλει περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό, ο οποίος με τη σειρά του χρωστά πάνω από 95 εκατ. ευρώ.
Bookmark and Share