Ανοιχτά καταστήματα και τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Ανοιχτά καταστήματα και τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος.

  • Να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα στο δήμο, τις δύο Κυριακές που συμπεριλαμβάνονται στη διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (10/9-18/9), προτείνει με σημερινή του ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ), προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να τιμηθεί το μεγαλύτερο εμπορικό οικονομικό γεγονός-ορόσημο που προσελκύει στην πόλη χιλιάδες επισκέπτες.

Ειδικότερα, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προτείνει τις... Κυριακές, 11 και 18 Σεπτεμβρίου 2016, να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα στο δήμο Θεσσαλονίκης τις ώρες 11.00-18.00, ενώ απευθύνει και κάλεσμα στους καταστηματάρχες να διοργανώσουν «πάρτι τιμών», δίνοντας έτσι μια νότα αισιοδοξίας και ζωντάνιας στην αγορά.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ, επισημαίνει ότι η λειτουργία των καταστημάτων κατά τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, αφορά μόνο την περιοχή του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ΓΑΝ ΜΕΘ οικ.1897/24-10-2013 απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και ξεκαθαρίζει ότι τα καταστήματα που θα αποφασίσουν να ανοίξουν τις πόρτες τους, θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

- Να έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού, όπως αυτό αναγράφεται στο λογαριασμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, μέχρι διακόσια πενήντα (250) τετραγωνικά μέτρα.

- Να μην ανήκουν υπό οποιαδήποτε νομική σχέση σε αλυσίδα καταστημάτων, εξαιρουμένων των περιπτώσεων συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise).

- Να μη λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops−in−a−shop) και να μη βρίσκονται σε εκπτωτικά
καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά
Bookmark and Share