Μία νεκρή και πέντε τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Μία νεκρή και πέντε τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο


  • Γυναίκα 60 χρονών έχασε τη ζωή της και πέντε ακόμη άτομα τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενώ ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί, όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.


«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η... κατάσταση της ψυχικής υγείας του δράστη είναι σημαντικός παράγοντας στην υπόθεση αυτή και πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος» δήλωσε ο Μαρκ Ρόλεϊ, αξιωματούχος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Ο νεαρός άνδρας ο οποίος συνελήφθη μετά την επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο του Λονδίνου χθες βράδυ θεωρείται ύποπτος για φόνο, ανέφερε η αστυνομία σε νέα ανακοίνωσή της στην οποία δεν αναφέρεται πλέον ονομαστικά ως ενδεχόμενο η τρομοκρατική ενέργεια.

«Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για φόνο» έπειτα από την επίθεση με μαχαίρι που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία γυναίκα και να τραυματιστούν άλλοι πέντε άνθρωποι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Σκότλαντ Γιαρντ. «Συνεχίζουμε να επικεντρώνουμε την έρευνά μας στη διανοητική υγεία (του υπόπτου) διατηρώντας ανοικτό πνεύμα όσον αφορά το κίνητρο», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης (22.30 τοπική ώρα, 00.30 ώρα Ελλάδος) να μεταβούν στην πλατεία Ράσελ, όπου άντρας κραδαίνοντας μαχαίρι επιτίθετο στους περαστικούς, μπροστά στα έντρομα μάτια αρκετών ακόμη συνανθρώπων τους.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν επί τόπου ακινητοποίησαν τον δράστη με όπλο Τέιζερ και τον συνέλαβαν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters. Πρόκειται για 19χρονο, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά, και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Αμέσως παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στη γυναίκα που κείτονταν στο πεζοδρόμιο, αλλά λίγα λεπτά αργότερα, και πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, υπέκυψε στα τραύματά της.

Ασθενοφόρα που έφτασαν στην πλατεία Ράσελ μετέφεραν τα υπόλοιπα θύματα της επίθεσης, τραυματισμένα, στο νοσοκομείο.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι άκουσε κραυγές και ανθρώπους να καλούν σε βοήθεια, πριν τρέξει να συνδράμει.

«Γύρισα και είδα μια γυναίκα, περίπου 25 χρονών με αίματα στον ώμο της, ενώ δίπλα της μια άλλη γυναίκα περίπου της ίδιας ηλικίας ήταν τραυματισμένη στο χέρι της» δήλωσε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι άκουσε να μιλούν ισπανικά.

Η αστυνομία ανέπτυξε αρκετές δυνάμεις σε ολόκληρο το Λονδίνο μετά το τραγικό συμβάν προκειμένου να καθησυχάσει τους πολίτες επειδή είχε ήδη μεταδοθεί ότι πιθανόν να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Στην πλατεία Ράσελ συχνάζουν πολλοί τουρίστες και φοιτητές αφού σε κοντινή απόσταση υπάρχουν ξενοδοχεία, το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και το Βρετανικό Μουσείο.

Η επίθεση έγινε κοντά στο ξενοδοχείο Ιμπέριαλ, στην ανατολική πλευρά της πλατείας.
Bookmark and Share