Υπ.Παιδείας: όλα νόμιμα για την απόσπασή της Μπ.Μπαζιάνα από την Κοζάνη στο ΕΜΠ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Υπ.Παιδείας: όλα νόμιμα για την απόσπασή της Μπ.Μπαζιάνα από την Κοζάνη στο ΕΜΠ


  • «Και νόμιμη και ηθική η απόσπασή της. Έγινε με αντικειμενικά κριτήρια βάσει των προσόντων της», υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας για την σύζυγο του Αλέξη  Τσίπρα,Μπέτυ Μπαζιάνα, εξαπολύοντας επίθεση εναντίον του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Αντωνιάδη, που έκανε λόγο για «προκλητική απόσπαση».


Αφορμή για άλλη μία σφοδρή αντιπαράθεση εντός του Κοινοβουλίου αποτέλεσε η απόσπαση της συζύγου του πρωθυπουργού, Μπέτυς Μπαζιάνα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από την...περιφερειακή διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Αντωνιάδης, με ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας, είχε εγείρει ζήτημα «προκλητικής απόσπασης», τονίζοντας δηκτικά ότι «προφανώς οι διακηρύξεις για τη μείωση των αποσπάσεων μάχιμων εκπαιδευτικών κατά 30% αφορά μόνου τους κοινούς θνητούς», αιτιάσεις που διατύπωσε εκ νέου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Ο Νίκος Φίλης σήκωσε το γάντι και παρείχε πλήρη στήριξη στην κ. Μπαζιάνα, υποστηρίζοντας ότι η απόσπασή της είναι «και νόμιμη και ηθική» και υλοποιήθηκε όπως ισχυρίστηκε βάσει των πλούσιων ακαδημαϊκών της προσόντων, των επιστημονικών της εφοδίων και αντικειμενικών κριτηρίων, που ίσχυσαν για όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ο υπουργός μάλιστα εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον «γαλάζιο» βουλευτή, καταλογίζοντάς του σκοπιμότητες δημιουργίας εντυπώσεων και χαρακτηρίζοντας την επίθεσή του «φτηνή και ανήθικη».

«Είμαστε μάρτυρες μιας φτηνής αντιπαράθεσης. Η κυρία Μπαζιάνα έχει το αρνητικό στοιχειό να είναι σύζυγος πρωθυπουργού και τίποτα άλλο για να δικαιολογεί τις επιθέσεις. Μόνο οι εντυπώσεις έχουν σημασία. Είναι λάθος εντυπώσεις που καταπίνουν ανθρώπους. Η Μπαζιάνα δεν πάει πρώτη φορά στο Πολυτεχνείο αλλά 4η φορά. Υπάρχουν υπουργοί δικών σας κυβερνήσεων που υπέγραψαν τις αποσπάσεις.

»Έχει πλούσιο ακαδημαϊκό έργο και επιστημονικά εφόδια και γι αυτό επιλέχθηκε από το πανεπιστήμιο και όχι ότι είναι σύζυγος πρωθυπουργού. Είναι και νόμιμο και ηθικό! Να σταματήσει η φτήνια. Και δεν κρίνει ο υπουργός την απόσπαση», σημείωσε ο κ. Φίλης.

Κλιμακώνοντας δε την επίθεση του προς τον Γιάννη Αντωνιάδη πρόσθεσε: «Λυπάμαι για το ύφος σας το εισαγγελικό και το ανήθικο», πυροδοτώντας την έκρηξη του κ. Αντωνιάδη που διαμαρτυρόταν έντονα.
Bookmark and Share