Κινδυνεύουν με λουκέτο όλα τα υπάρχοντα τηλεοπτικά κανάλια ...λόγω αλαλούμ στον διαγωνισμό. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Κινδυνεύουν με λουκέτο όλα τα υπάρχοντα τηλεοπτικά κανάλια ...λόγω αλαλούμ στον διαγωνισμό.

-Το μπάχαλο στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες,
  τα σοβαρά νομικά ζητήματα
  και τα παράδοξα των αποφάσεων της ΓΓ Ενημέρωσης στις ενστάσεις που υποβλήθηκαν.
-Χιλιάδες εργαζόμενοι κινδυνεύουν να βρεθούν άμεσα στο δρόμο...


Σε απίστευτο αλαλούμ κινδυνεύει να οδηγήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες που εισέρχεται την ερχόμενη Τρίτη (30/8) στην τελική ευθεία καθώς ναι μεν ο... Πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου απέρριψε σήμερα τις εννέα αιτήσεις που υποβλήθηκαν για προσωρινό πάγωμα της διαδικασίας αλλά την ίδια στιγμή εκκρεμεί η συζήτηση επί της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αλλά και αμφισβητείται βάσιμα η ίδια η νομιμότητα της διαδικασίας δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει ρόλο που ανήκει στο ΕΣΡ το οποίο έχει την αποκλειστική δικαιοδοσία ως ανεξάρτητη αρχή κατά το Σύνταγμα.

Το βέβαιο είναι ότι με τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί είναι πιθανό και να υπάρχουν στο τέλος της ημέρας περισσότερα κανάλια και να εγείρονται για όλα τα κανάλια που θα λειτουργούν ζητήματα νομιμότητας της άδειας που διαθέτουν, που δεν διαθέτουν ή που τα ίδια θεωρούν πως διαθέτουν.

Στην παρούσα φάση είναι πάντως ορατός ο κίνδυνος πλην του Mega το οποίο έχει εισέλθει σε τροχιά κατάρρευσης και αποκλείστηκε από το διαγωνισμό και των Αρτ (αποκλείστηκε επίσης) και Μακεδονία TV (δεν κατέθεσε υποψηφιότητα) να μην έχουν άδεια τις επόμενες εβδομάδες τα περισσότερα και στο ακραίο σενάριο όλατα κανάλια που σήμερα εκπέμπουν και λειτουργούν από την ημέρα που ξεκίνησε η ιδιωτική τηλεόραση την Ελλάδα.

Ειδικότερα αν πλειοδοτήσουν οι εταιρίες ALTER EGO (όμιλος Μαρινάκη), Dimera (Ιβάν Σαββίδης), Καλογρίτσας και ITV (συμφερόντων ομίλου Βαρδινογιάννη) τότε κανένας από τους μεγάλους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς δεν θα διαθέτει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας και προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν θα πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις για θεματικά κανάλια. Σε μια τέτοια περίπτωση καθίσταται σαφές ότι ανατρέπονται όλα τα δεδομένα στον κλάδο των ΜΜΕ και θα προκληθεί τεράστια αναστάτωση με πρώτα θύματα τους εργαζόμενους στους υφιστάμενους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Οι λάθος λογαριασμοί και το παιγνίδι των ημερομηνιών
Εν τω μεταξύ μελετώντας τις αποφάσεις του ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Κρέτσου στις προσφυγές που είχαν γίνει από τους υποψηφίους κατά άλλων υποψηφίων προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα.
Για παράδειγμα στην απόφαση για την Καλογρίτσας που η εταιρία τελικά περνά στην φάση της δημοπρασίας αναφέρεται
«Επιπλέον, αναφέρεται στην συγκεκριμένη οικονομοτεχνική μελέτη ότι το ετήσιο κόστος μισθοδοσίας ανέρχεται σε 10.910.000,00 ευρώ και το σύνολο του αριθμού εργαζομένων, ήτοι 413 άτομα.
Εξ αυτών των στοιχείων προκύπτει ότι το μηνιαίο κόστος μισθοδοσίας ανά άτομο – υπολογιζόμενο επί 14 μισθούς ετησίως - ανέρχεται σε €1.729,00 μηνιαία μεικτά, ήτοι περίπου 1.300 ευρώ καθαρά μηνιαίως ανά άτομο.»
Κάνοντας όμως κάποιος τη διαίρεση 10,910 εκ Ευρώ δια 413 εργαζόμενους δια 14 μισθούς διαπιστώνει ότι το τελικό κόστος είναι 1886 Ευρώ. Επιπλέον ο υπολογισμός του κόστους μισθοδοσίας των εργαζόμενων είναι αυθαίρετος δεδομένου ότι το ασφαλιστικό των εργαζομένων στο τύπο βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα και το μόνο που είναι ξεκάθαρο είναι οι εισφορές κύριας ασφάλισης και η κατανομή αυτών σε εργοδότη και εργαζόμενο.
Επίσης σε ότι αφορά στη Ραδιοτηλεοπτική (Έψιλον) η ΓΓ κάνει δεκτή την κατάθεση στοιχείων από την Εργάνη με ημερομηνία 20/10/2015 ενώ η προκήρυξη αναφέρεται σε διάστημα δώδεκα μηνών και όχι οποιαδήποτε στιγμή εντός των 12 μηνών...


Του κ.Ν.Καρούτζου
Bookmark and Share