Ιταλία: Μετανάστες πέρασαν τα σύνορα με τη Γαλλία αιφνιδιάζοντας την αστυνομία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Ιταλία: Μετανάστες πέρασαν τα σύνορα με τη Γαλλία αιφνιδιάζοντας την αστυνομία

  • Πάνω από 100 μετανάστες διαπέρασαν τα σημεία ελέγχου της αστυνομίας στην συνοριακή ιταλική πόλη Βεντιμίλια και κατάφεραν να εισέλθουν στο έδαφος της Γαλλίας σήμερα, γνωστοποίησε ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης Τζόρτζο Μαρένκο.

Οι μετανάστες σταμάτησαν σε μια... βραχώδη περιοχή κοντά στο λιμάνι της πόλης Μεντόν της γαλλικής Ριβιέρας αφού εισήλθαν στο γαλλικό έδαφος και παραμένουν εκεί επιτηρούμενοι από άνδρες της γαλλικής αστυνομίας, ανέφερε ο Μαρένκο.

«Τόσο οι ιταλικές όσο και οι γαλλικές δυνάμεις στα σύνορα κατελήφθησαν εξαπίνης», είπε ο Μαρένκο στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ή στα γραφεία της αυτοδιοίκησης της περιφέρειας Αλπ-Μαριτίμ για να σχολιάσουν.

Ένα βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Nice Matin εικονίζει μετανάστες να πηδούν από βράχο σε βράχο, ενώ τους καταδιώκουν αστυνομικοί με εξάρτυση καταστολής ταραχών. Ορισμένοι βαδίζουν μέσα στο νερό.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής πώς οι μετανάστες κατάφεραν να περάσουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από την αστυνομία.

Πολλοί από τους εκατοντάδες μετανάστες που φθάνουν στην Ιταλία καθημερινά έχουν στόχο να φθάσουν στη βόρεια Ευρώπη. Η βραχώδης ακτή της Βεντιμίλια μετατράπηκε σε αυτοσχέδιο προσωρινό καταυλισμό μεταναστών πέρυσι, αλλά αργότερα η αστυνομία τους απομάκρυνε.

Οι περισσότεροι από τους 94.000 και πλέον ανθρώπους που έφθασαν στην Ιταλία διά θαλάσσης φέτος ταξίδεψαν από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής ως το Λιβύη όπου διακινητές, οι οποίοι εκμεταλλεύονται την κατάρρευση της έννομης τάξης στη χώρα, τους χρέωσαν εκατοντάδες δολάρια για τον διάπλου, συχνά με κάθε άλλο παρά αξιόπλοα σκάφη.

Η πόλη των περίπου 24.000 κατοίκων άνοιξε ένα κέντρο υποδοχής για να στεγάσει τους εκατοντάδες μετανάστες που κοιμούνταν στο ύπαιθρο, κάτω από μια γέφυρα.

Περίπου 150 μετανάστες έφυγαν από το κέντρο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και περπάτησαν ως την ακτή, όπου παρέμειναν επί ώρες πριν κατευθυνθούν προς τη Γαλλία.

«Οι μετανάστες που έφθασαν στη Βεντιμίλια τα τελευταία τρία χρόνια έχουν έναν στόχο: να περάσουν στη Γαλλία», ανέφερε ο Τζόρτζο Μαρένκο.
Bookmark and Share