Οι τραγικές οικονομικές επιδόσεις της κυβέρνησης αποδυναμώνουν τον Τσίπρα στην ΔΕΘ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Οι τραγικές οικονομικές επιδόσεις της κυβέρνησης αποδυναμώνουν τον Τσίπρα στην ΔΕΘ


  • Πολιτικός ελιγμός η Σύνοδος του Νότου.


Οι οικονομικές επιδόσεις της κυβέρνησης αποδεικνύονται πολύ φτωχές, η πορεία του ΑΕΠ, των εσόδων από τον ΦΠΑ και γενικώς η...κατάσταση της οικονομίας έχει βαλτώσει.
Έχουν αναλυθεί διεξοδικά οι οικονομικές επιδόσεις της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, επιδόσεις που σχετίζονται με την εμφανή κόπωση της οικονομίας.
Κορυφαίος τραπεζίτης αναφέρει με όρους αρνητικών και μηδενικών επιτοκίων η Ελλάδα έπρεπε να είχε πάρει εμπρός ως οικονομία αλλά επειδή τα αρνητικά επιτόκια έχουν μηδενικό αντίκτυπο καθώς η χώρα δανείζεται μέσω προγράμματος μια ιστορική ευκαιρία έχει χαθεί.
Η οικονομία είναι βαλτωμένη και οι τράπεζες που αποτελούν κινητήρια δύναμη έχουν αποδεκατιστεί.
Η διοικητική κρίση στις τράπεζες έχει πλήξει την αξιοπιστία τους ενώ τα NPLs για να αντιμετωπιστούν θα χρειαστούν 6-8 χρόνια συστηματικής προσπάθειας και συνεχών ρυθμών ανάπτυξης – αν δεν επιλεγεί η θεραπεία σοκ -.
Η Ελλάδα όπως αποδεικνύεται λόγω της φοροδοτικής κόπωσης είναι αδύνατο να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας κατά τα πρότυπα της Ιρλανδίας ώστε η Ελλάδα γρήγορα να επουλώσει τις πληγές της ύφεσης.
Το φορολογικό σοκ δεν έχει κανένα προηγούμενο προσβάλει την επιχειρηματική νοημοσύνη και αυτή η απαράδεκτη φοροεπιδρομή στις επιχειρήσεις κάποιοι την ονομάζουν σχέδιο ανάπτυξης.
Είναι σχέδιο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αποτυχία.
Πλησιάζει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης και ο Τσίπρας ο έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει παρουσιάσει success story.
Είναι προφανές ότι πηγαίνει στην ΔΕΘ οικονομικά και πολιτικά αποδυναμωμένος.
Ήδη κυβερνάει 18 μήνες και ακόμη βελτίωση στην οικονομία δεν έχει υπάρξει όπως δεν υπάρχει και προοπτική σοβαρής ανάκαμψης.
Η κυβέρνηση κέρδισε πολιτικό χρόνο με το show στις τηλεοπτικές άδειες και την επίθεση σε επιχειρηματίες αλλά δεν κέρδισε στην οικονομική σκακιέρα.
Το θέαμα μπορεί να συντηρεί την κυβέρνηση αλλά η κοινωνία θα ζητήσει και άρτο και άρτος δεν υπάρχει.
Ελλείψει σοβαρού σχεδίου ανάκαμψης της Ελλάδος ο έλληνας πρωθυπουργός σχεδίασε την Σύνοδο των χωρών του Νότου, μια σύνοδο χωρίς καμία πολιτική παρέμβαση και το κυριότερο μια Σύνοδο που δεν θα αλλάξει τον ρου της ιστορίας.
Στο προσφυγικό η Ελλάδα απέτυχε.
Οι λαθρομετανάστες έγιναν μετανάστες και η Ελλάδα φορτώθηκε ένα μη διαχειρίσιμο πρόβλημα.
Τα περί αλλαγής της οικονομικής πολιτικής της Ευρώπης είναι περισσότερο για το θεαθήναι.
Θα έρθουν στην Ελλάδα π.χ. ο Hollande ο οποίος ως πρόεδρος της Γαλλίας έχει παταγωδώς αποτύχει και κάποιοι από την Ισπανία και η Ιταλία η οποία δοκιμάστηκε πρόσφατα με τις τράπεζες και θα δοκιμαστεί και με το δημοψήφισμα.
Ο Τσίπρας αργά ή γρήγορα θα καταλάβει ότι με θεσμικού τύπου παρεμβάσεις εντυπώσεων η κοινωνία δεν δελεάζεται.
Στην ΔΕΘ ο Τσίπρας θα εμφανιστεί παντελώς απογυμνωμένος από επιχειρήματα και ποντάρει σε μια Σύνοδο Κορυφής ισχνής αποτελεσματικότητας και παρεμβατικότητας.
Bookmark and Share