"Στημένοι αγώνες πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς του Ρίο" - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

"Στημένοι αγώνες πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς του Ρίο"

  • Σάλο έχει προκαλέσει στην Ολυμπιακή κοινότητα, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο, το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Guardian", σύμφωνα με το οποίο είναι στημένο το Ολυμπιακό τουρνουά της πυγμαχίας!

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι περισσότεροι αγώνες του τουρνουά της πυγμαχίας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για τα...μετάλλια, ενδέχεται να είναι στημένοι από ένα κύκλωμα παραγόντων της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ΑΙΒΑ) και διαιτητών.

Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται μαρτυρίες παραγόντων, που διατηρούν την ανωνυμία τους υπό το φόβο «αντιποίνων» κατά των ίδιων και των αθλητών των χωρών τους, και τις συνδυάζει με τις ολοένα εντεινόμενες φωνές περί διαφθοράς και οικονομικής κακοδιαχείρισης στους κόλπους της ΑΙΒΑ.

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως υπάρχει μία ομάδα παραγόντων της ΑΙΒΑ, η οποία στο παρασκήνιο χειραγωγεί τόσο την κλήρωση των διαιτητών όσο και τον τρόπο που αυτοί διευθύνουν τους αγώνες, ώστε να εξασφαλίζει ότι στο τέλος θα νικούν συγκεκριμένοι πυγμάχοι.

Παράγοντας της διεθνούς ομοσπονδίας αποκάλυψε στον "Guardian" ότι κάποιοι κριτές και διαιτητές στο Ρίο θα είναι διεφθαρμένοι από το κύκλωμα αυτό με σκοπό τη χειραγώγηση των αγώνων και την προώθηση συγκεκριμένων πυγμάχων.
Bookmark and Share