Ποιός είναι ο σεμνός μαραθωνοδρόμος που άναψε τη φλόγα στο Ρίο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Ποιός είναι ο σεμνός μαραθωνοδρόμος που άναψε τη φλόγα στο Ρίο.

  • Πριν από 12 χρόνια, ο Βαντερλέι Κορντέιρο ντε Λίμα είχε ζήσει την προσωπική, αθλητική, του τραγωδία στην Αθήνα. Τώρα, έζησε μία δικαίωση, καθώς ήταν εκείνος που άναψε τον βωμό με την Ολυμπιακή φλόγα, στην τελετή έναρξης στο Ρίο ντε Τζανέιρο.



Με τον...  Πελέ- που θεωρούνταν το φαβορί- εκτός πλάνου, για λόγους υγείας που επικαλέστηκε ο ίδιος, οι διοργανωτές επέλεξαν έναν άλλο Βραζιλιάνο που θεωρείται θρύλος- για διαφορετικούς λόγους- προκειμένου να είναι ο πρωταγωνιστής της μεγάλης στιγμής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, το 2004, ο Ντε Λίμα όδευε προς το χρυσό μετάλλιο- παρότι δεν ήταν ανάμεσα στα φαβορί πριν από την εκκίνηση- όταν όλα «καταστράφηκαν».
Ενας άνδρας πετάχτηκε από τις γραμμές των θεατών, ενώ ο Βραζιλιάνος δρομέας πλησίαζε στο Καλλιμάρμαρο για τον τερματισμό, και τον έσπρωξε.
Ο Ντε Λίμα δεν κατάφερε να ανακτήσει το προβάδισμα και περιορίστηκε στο χάλκινο μετάλλιο, τερματίζοντας πίσω από τον Ιταλό Στέφανο Μπαλντίνι και τον Αμερικανό Μεμπ Κεφλεζίγκι...
Bookmark and Share