Τρόμος στην Ταϊλάνδη: Μπαράζ εκρήξεων σε τουριστικά θέρετρα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Τρόμος στην Ταϊλάνδη: Μπαράζ εκρήξεων σε τουριστικά θέρετρα.

  • Τρόμος στην Ταϊλάνδη από μπαράζ  εκρήξεων. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, συνολικά έχουν σημειωθεί περίπου 10 εκρήξεις αυτοσχέδιων βομβών σε διάστημα μίας ημέρας.

Τουλάχιστον...τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες είναι οι τραυματίες

Ο πρωθυπουργός Πραγιούτ Τσαν-ο-τσα διέταξε αύξηση των μέτρων ασφαλείας στις πόλεις και σε περιοχές όπου συρρέουν τουρίστες και απέδωσε τις επιθέσεις σε απόπειρα να «προκληθεί χάος και σύγχυση». Κάλεσε για ηρεμία και ψυχραιμία.

Η Αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι συστήνει ειδική ομάδα που θα αναλάβει τη διερεύνηση των εκρήξεων.

Αν και έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τα χτυπήματα, η Αστυνομία απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για ισλαμιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις, παρά το γεγονός ότι Στην Ταϊλάνδη υπάρχουν διάφορες ισλαμιστικές αυτονομιστικές οργανώσεις, ειδικά στις νότιες περιοχές.

Αποδίδουν τις εκρήξεις σε ενέργειες «τοπικού σαμποτάζ».

Ο αριθμός των εκρήξεων και η μικρή χρονική απόσταση ανάμεσά τους εγείρει υποψίες ότι πρόκειται για συντονισμένα χτυπήματα.

Οι επιθέσεις συνέπεσαν με το Σαββατοκύριακο εορταστικών εκδηλώσεων για τα 83α γενέθλια της βασίλισσας Σιρικίρ, συζύγου του μονάρχη της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με το BBC, η στοχοποίηση της Χουά Χιν μπορεί να μην είναι τυχαία, καθότι είναι γνωστή φιλοβασιλική πόλη και ο αγαπημένος τόπος κατοικίας του βασιλιά όταν δεν είναι στην πρωτεύουσα.

Διπλή έκρηξη στο τουριστικό θέρετρο ο Χουά Χιν, το βράδυ της Πέμπτης. Ενώ ακόμη δύο εκρήξεις έγιναν σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, λίγες μόνο ώρες αφότου άλλες δύο εκρήξεις κόστισαν τη ζωή σε ένα άτομο και τον τραυματισμό ατόμων οι περισσότεροι τουρίστες .

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, μια Ταϊλανδέζα είναι το θύμα ενώ από τους 12 τραυματίες, οι τέσσερις εκ των οποίων είναι σοβαρά, οι εννέα είναι ξένοι.


Οι βόμβες ήταν κρυμμένες σε γλάστρες, σε απόσταση 50 μέτρων η μία από την άλλη και πυροδοτήθηκαν από κινητό τηλέφωνο με διαφορά 30 λεπτών.

Επίσης δύο μικρές βόμβες εξερράγησαν στο νησί Πουκέτ, διάσημο τουριστικό θέρετρο στην Ταϊλάνδη, τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας.
Bookmark and Share