«Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισέλθουν στην Κριμαία» - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

«Ουκρανικές ειδικές δυνάμεις προσπάθησαν να εισέλθουν στην Κριμαία»

  • Ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας, επιχείρησαν να εισβάλουν στο έδαφος της Κριμαίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «TASS».

H Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) με ανακοίνωσή της, κατηγορεί την...  Ουκρανία, υποστηρίζοντας, ότι έχει αποτρέψει ένοπλη επίθεση στην Κριμαία, που διηύθυναν ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Μάλιστα, σύμφωνα με την «FSB», ένας Ρώσος στρατιώτης και ένας εργαζόμενος της υπηρεσίας, σκοτώθηκαν σε αυτή τη συμπλοκή, με τους Ουκρανούς εισβολείς στην Κριμαία.

Εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, πάντως, απέρριψε την κατηγορία με δήλωση του, στο Reuters.

«Μια ομάδα σαμποτέρ είχε εντοπιστεί στη διάρκεια της νύχτας στις 7 Αυγούστου, κοντά στην πόλη της Armyansk (η Δημοκρατία της Κριμαίας), χάρη στην ειδική ερευνητική μονάδα της δύναμης», δήλωσε εκπρόσωπος της FSB, προσθέτοντας: «Ένας αξιωματικός της FSB σκοτώθηκε. Είκοσι αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που περιέχουν πάνω από 40 κιλά «ΤΝΤ», πυρομαχικά και μαγνητικές βόμβες, χειροβομβίδες και όπλα των ειδικών ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων βρέθηκαν στη σκηνή».

Σύμφωνα με την FSB, ένας από τους ανθρώπους που απέτρεψε την τρομοκρατική επίθεση, επιλέγοντας την τελευταία στιγμή, να βοηθήσει τους Ρώσους, ήταν ο Γεβγένι Πανόβ, κάτοικος της περιοχής Ζαπορόζιε της Ουκρανίας, που γεννήθηκε το 1977, υπάλληλος της κύριας διεύθυνσης υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, ο οποίος και τέθηκε υπό κράτηση.
Bookmark and Share