Ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος στην Αίγινα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ταχύπλοο εμβόλισε τουριστικό σκάφος στην Αίγινα


  • Τρεις νεκροί.

Τρεις νεκροί και άλλοι τρεις τραυματίες, οι δύο σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος νοτιοδυτικά της Αίγινας, όπου... ταχύπλοο εμβόλισε επιβατηγό τουριστικό σκάφος με περίπου 20 παραθεριστές.
Ειδικότερα, η μεγάλη βάρκα (λάντζα) είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε περίπου 20 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με τη λάντζα, η οποία βυθίστηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.
Πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι νεκροί είναι ο χειριστής της λάντζας, ένα παιδάκι 2 ετών και ένας άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά, και εξετάζεται αν είναι ο πατέρας του παιδιού.
Επιτόπου έχουν σπεύσει τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά και άλλα ταχύπλοα για να βοηθήσουν τους ναυαγούς.
Η επιχείρηση για την περισυλλογή επιβαινόντων, στην οποία συμμετέχει και ένα ελικόπτερο, είναι σε εξέλιξη, ενώ ο καιρός στην περιοχή είναι καλός.
Την ίδια ώρα, στο Λιμεναρχείο Αίγινας κρατείται ο οδηγός του ταχύπλοου.
Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για τις πρώτες βοήθειες και με ελικόπτερο θα διακομιστούν σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από το Λιμενικό, τις οποίες μεταδίδει το ΑΜΠΕ, φαίνεται ότι το ταχύπλοο, που είναι 8 μέτρων, με ισχυρές μηχανές και καμπίνα, κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.
Προανάκριση για το δυστύχημα διενεργεί το Λιμεναρχείο Αίγινας.
Bookmark and Share