Στον εισαγγελέα για την εισβολή στη Μητρόπολη. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Στον εισαγγελέα για την εισβολή στη Μητρόπολη.

  • Στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης οδηγούνται οι 26 συλληφθέντες, που κατηγορούνται ότι εισέβαλαν το πρωί της Κυριακής στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στο ναό του Γρηγορίου του Παλαμά, διακόπτοντας την κυριακάτική θεία λειτουργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκκένωση των καταλήψεων στην πόλη κατά τις προηγούμενες μέρες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Κρατική Ασφάλεια για το... πλημμέλημα της διατάραξης θρησκευτικής συνάθροισης κατά συναυτουργία.

Πρόκειται για 19 γυναίκες και επτά άνδρες, νεαρής ηλικίας, ανάμεσα στους οποίους 17 Έλληνες και εννέα αλλοδαποί (από Γερμανία, Ισπανία, Αυστρία, Ελβετία, Ην. Βασίλειο και Μαρόκο).

Το περιστατικό της εισβολής φαίνεται ότι συνδέεται άμεσα με την κατεδάφιση του παλιού ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην οδό Γρ. Λαμπράκη, το οποίο ανήκει στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ήταν ένα από τα τρία οικήματα όπου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης (τα άλλα δύο ήταν το «Μανδαλίδειο» Μέγαρο του ΑΠΘ και μία 8όροφη ιδιωτική οικοδομή επί της οδού Καρόλου Ντηλ 34).

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους 26 συλληφθέντες έχει προγραμματιστεί στις 10 το πρωί συγκέντρωση από άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, στο τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ, το οποίο τελεί υπό κατάληψη. Οι συγκεντρωμένοι αναμένεται να κατευθυνθούν με πορεία προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Bookmark and Share