Με αεροπορική κάλυψη από ΗΠΑ η τουρκική εισβολή στη Συρία - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Με αεροπορική κάλυψη από ΗΠΑ η τουρκική εισβολή στη Συρία


  • Οι υποστηριζόμενες από την Τουρκία δυνάμεις των Σύρων ανταρτών κατέλαβαν ένα χωριό που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα εντός του συριακού εδάφους και σε απόσταση 5 χιλιομέτρων δυτικά της συριακής πόλης Τζαραμπλούς, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι αντάρτες του..Ελεύθερου Συριακού Στρατού απελευθέρωσαν το χωριό Κεκλίτσε, πρόσθεσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων. Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός μετέχει σε επιχείρηση που έχει στόχο να εκδιωχθούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από την συριακή πόλη Τζαραμπλούς.

«Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (ASL), τον οποίο εμείς χαρακτηρίζουμε μετριοπαθή αντιπολίτευση, εισήλθε στη Συρία», δήλωσε παράλληλα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου χρησιμοποιώντας την ονομασία του συνασπισμού ο οποίος έχει πολυδιασπαστεί με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέες συμμαχίες.

Στο έδαφος της Συρίας εισήλθαν στις 11.07 το πρωί οι τουρκικές χερσαίες δυνάμεις μετά τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε από τις 04.00 τα ξημερώματα η τουρκική πολεμική αεροπορία και αυτούς του τουρκικού πυροβολικού εναντίον θέσεων στη συριακή πόλη Τζαραμπούς.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνται εναντίον της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» και της κουρδικής οργάνωσης PYD. Το γεγονός ότι οι τουρκικές δυνάμεις χτυπούν εκτός από το ISIS και το PYD, επιβεβαιώνεται ουσιαστικά κι από το PYD, ο ηγέτης οποίου Σαλίχ Μουσλίμ σε δήλωσή του στο Τwitter υποστηρίζει ότι «η Τουρκία θα χάσει πολλά στο τέλμα της Συρίας».

Απαντώντας στο μήνυμα αυτό, ο Ερντογάν είπε πριν από λίγη ώρα ότι «κάποιοι προκαλούν την Τουρκία λέγοντας τι θα πάθει η Τουρκία στη Συρία. Εγώ τους λέω, κοιτάξτε τι θα πάθετε εσείς». Ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης ότι «ούτε η τρομοκρατική οργάνωση του Φετουλάχ, ούτε το ISIS, ούτε το PYD, καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει τη δύναμη να πετύχει απέναντι στην Τουρκία».

Ο τουρκικός στρατός, υποστηριζόμενος από τις δυνάμεις της διεθνούς αντιτζιχαντιστικής συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί, πριν από την αυγή, μια επιχείρηση με την ονομασία «Ασπίδα του Ευφράτη» με τη συμμετοχή μαχητικών του αεροσκαφών και των ειδικών του δυνάμεων για να εκδιώξει το ΙΚ από την Τζαραμπλούς, η οποία βρίσκεται στη συριακή μεθόριο με την Τουρκία.

Από το πρωί, αρματα μάχης του τουρκικού στρατού πήραν θέσεις μάχης και πραγματοποίησαν βολές κατά στόχων στο συριακό έδαφος, χωρίς ωστόσο, να διασχίσουν τη συνοριακή γραμμή, μεταδίδει το CNN Turk.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, αλλά και αεροσκάφη της διεθνούς συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, πραγματοποίησαν τέσσερις αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους, στην αναφερόμενη πόλη, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές

Νωρίτερα, στρατιωτικές πηγές δήλωσαν πως δύο τουρκικά αεριωθούμενα F-16 βρίσκονταν στον αέρα πάνω από μια περιοχή στη μεθόριο περιμένοντας να πλήξουν συγκεκριμένους στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Ο αντικειμενικός σκοπός της στρατιωτικής αυτής επιχείρησης, εντοπίζεται στη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας, αλλά και στην ενίσχυση της διεθνούς συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, δηλώνουν τουρκικές στρατιωτικές πηγές.

Στο στόχαστρο της πολεμικής επιχείρησης βρέθηκαν 63 στόχοι του Ισλαμικού Κράτους στα βόρεια της Συρίας, που εβλήθησαν με πυρά πυροβολικού 224 φορές, αναφέρουν τουρκικές στρατιωτικές πηγές.
Bookmark and Share