Bloomberg: Οι Βρετανοί τουρίστες βλέπουν καθαρά πλέον τις επιπτώσεις στη λίρα από το Brexit.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Bloomberg: Οι Βρετανοί τουρίστες βλέπουν καθαρά πλέον τις επιπτώσεις στη λίρα από το Brexit..

 
  • Έκπληκτοι οι Βρετανοί τουρίστες βλέπουν πλέον την άλλοτε ισχυρή στερλίνα να έχει χάσει την αξία της έναντι του ευρώ, ως επίπτωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος για το Brexit, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Από την αγορά συναλλάγματος στο αεροδρόμιο ήδη, πριν... αναχωρήσουν από το Ηνωμένο Βασίλειο για τις διακοπές τους σε κάποιον ευρωπαϊκό προορισμό, οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν με περισυλλογή την αύξηση της αξίας του ευρώ έναντι της λίρας.
Σύμφωνα δε με το Bloomberg, αυτή είναι μια πραγματικότητα, που οι Βρετανοί που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, θα πρέπει να συνηθίσουν, αν επαληθευτούν οι προβλέψεις των HSBC Holdings Plc και UBS Group AG, ότι το 2017 η ισοτιμία του ευρώ με τη λίρα θα φθάσει για πρώτη φορά στο 1 προς 1.

Γράφημα με την συναλλαγματική αξία της λίρας έναντι του ευρώ από το 2007 και την πτώση της τελευταίας τριετίας:



Η αποδυνάμωση της στερλίνας έχει όμως επιπτώσεις και στις επενδύσεις, όπως επισημαίνει το αμερικανικό δίκτυο, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν ήδη ενδείξεις, ότι μεταξύ των εταιρειών που σκέφτονται να μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, είναι και η Vodafone Group Plc.
Από την άλλη πλευρά, ένα ασθενέστερο νόμισμα κάνει τις εξαγωγές του Ηνωμένου Βασιλείου πιο ανταγωνιστικές, αλλά και τις αφίξεις τουριστών, αφού τα πάντα στη Βρετανία θα είναι πιο φθηνά από ό,τι πριν για τους Ευρωπαίους πολίτες.
Bookmark and Share