Κρήτη: Camp φιλοξενίας για 2.000 μετανάστες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Κρήτη: Camp φιλοξενίας για 2.000 μετανάστες


  • Σε camp φιλοξενίας, τα οποία θα οργανωθούν και αναμένεται να λειτουργήσουν μετά την τουριστική περίοδο θα υποδεχθεί η Κρήτη περίπου 2.000 πρόσφυγες, αφού θα έχουν προηγουμένως ταυτοποιηθεί. 


Σχετικές ανακοινώσεις έγιναν σήμερα κατά την διάρκεια σύσκεψης για το... μεταναστευτικό, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, στην Περιφέρεια Κρήτης στο Ηράκλειο και στην οποία συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Στ. Αρναουτάκης, τοπικοί βουλευτές και δήμαρχοι του νησιού.

Τα camp φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη, όπως είπε ο κ. Μουζάλας, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύσκεψη, θα δημιουργηθούν μετά την τουριστική περίοδο και συγκεκριμένα το Νοέμβριο.

«Στη δεύτερη φάση θα θέλαμε να ζητήσουμε, η Κρήτη να δεχθεί περίπου 2.000 πρόσφυγες ή μετανάστες, οι οποίοι θα μοιρασθούν στο νησί. Το πώς θα γίνει η μοιρασιά, η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουν την δυνατότητα να το δουλέψουν μόνοι τους και εμείς να σεβαστούμε τις προτάσεις που θα κάνουν» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Όπως δήλωσε ο κ. Μουζάλας, θα γίνουν τέσσερις χώροι φιλοξενίας, ένας σε κάθε νομό της Κρήτης και θα πρέπει οι συνθήκες διαβίωσης να είναι σε υψηλό επίπεδο.

Τα camp, σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι απόλυτα οργανωμένα και οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε σπίτια και όχι σκηνές, ενώ θα τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση, στοιχειώδης εκπαίδευση και απασχόληση των παιδιών.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, αφού ανέφερε ότι η Κρήτη θα σηκώσει το βάρος που της αναλογεί, πρόσθεσε ότι μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν οι προτάσεις από πλευράς Δήμων, ενώ αυτό που υπογραμμίστηκε είναι ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες που θα φιλοξενηθούν στο νησί, θα ζουν σε αξιοπρεπείς συνθήκες.
Bookmark and Share